Autor: Kaubandus.ee • 17. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Tederi osalusega O'Key siseneb Moskva turule

Moskva turule läheb Peterburi hüpermarketikett O'Key, millest veerand kuulub Hillar Tederile.

Luksemburgi firmale Dorinda Holding kuuluv O'Key kett avab Venemaa pealinnas aastal 2008 viis O'Key hüpermarketit. Projekti maksumuseks on 150 miljonit dollarit ehk 1,83 miljardit krooni. Ühte hüpermarketisse investeeritakse 28 miljonit dollarit ehk 342 miljonit krooni, kirjutas dp.ru.

O'Key hakkab Moskvas rinda pistma selliste kettidega nagu Auchan, Metro Cash Carry ja Mosmart.

Hüpermarketid O'Key ja supermarketid O'Key Ekspress toob Moskvasse ettevõte Dorinda Holding.Dorinda Holding haldab hüpermarketeid ja kaubanduskeskuseid mitmetes Venemaa regioonides.

"Moskvalased saavad oma esimese hüpermarketi aastal 2008. Hüpermarketi pindala tuleb 20 000 m²," ütles Dorinda Holdingu juht Rodion Nikolajev. Samal aastal ehitab firma veel neli analoogset hüpermarketit.

Uued hüpermarketid tulevad valdavalt Moskva perifeeria-aladele ning kaubandusgigandi Auchan lähedusse.

Hüpermarketid ei ole Dorinda ainus plaan. Ettevõte kavatseb Moskvasse tuua ka oma väiksemad kauplused O'Key Ekpress nime all. Ka esimene O'Key Ekspress tuleb Moskvasse samuti aastal 2008.

Arvatavasti ei hakka Dorinda ise supermarketeid ehitama, vaid paigutab need olemasolevatesse kaubanduskeskustesse. Ekspertide arvates on see reaalne variant, arvestades vabade pindade seisu Moskvas.

Kui palju Dorina kaubapindu Moskvasse tuleb, ei osanud Dorinda esindaja veel öelda. "Ei saa välistada ka mõne olemasoleva võrgustiku äraostmist," märkis Rodion Nikolajev.

Peterburi kett kavatses Moskva turule siseneda juba kolm aastat tagasi, kuid plaanid lükkusid edasi pingete tõttu ettevõtte sees. Nimelt kerkisid üles ebakõlad ettevõtte Moskva ja Peterburi juhtide vahel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757