Autor: Kaubandus.ee • 19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme turu lihamajas ei tohi mõnda aega liha ja piima müüa

Nõmme turu lihamaja on nii räpane, et Tallinna tervisekaitsetalitus otsustas eile tunnistada kehtetuks turule antud tunnustamisotsuse. See tähendab, et turu lihamajas ei tohi enam näiteks liha, kala ega piima müüa.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on turul liha, kala ja muu kiiresti rikneva kaubaga kauplemine keelatud niikaua, kuni seal ei ole tagatud vajalikud hügieeninõuded, kirjutas Postimees.

"Juhul kui mõni kaupmees soovib turul mõnes nõuetele vastavas kioskis jätkata kiiresti riknevate ning säilitamisel külmrežiimi vajavate toiduainete müümist, peab ta taotlema endale eraldi tunnustamise Tallinna tervisekaitsetalituselt," selgitas Vakra.

Linnaosa vanema sõnul võib turul endiselt kaubelda aedviljade, marjade, maitserohelise ja muu sellisega.

Tallinna tervisekaitsetalitus keelas eilsest Nõmme turu räpases lihamajas kauplemise, kuna hoone ei vasta enam mingitelegi sanitaartingimustele. Reedel käisid tervisekaitseametnikud koos linnaosa vanemaga turuga tutvumas. Eriti huvitas neid just lihamaja, kuna selles valitseva seisukorra kohta oli laekunud inimestelt mitu kaebust.

Vakra sõnul avanes turu lihamajas tõesti jube vaatepilt. "Mitmes müügiboksis olid külmutusseadmed katki ning liha hoiti sama hästi kui õhutemperatuuril," ütles ta. "Eriti jubedad olid keldriruumid, kus raiuti liha ning käis hakkliha valmistamine. Kelder meenutas kaadreid mõnest õudusfilmist. Lihakaste hoiti porisel põrandal, pinkidel vedelesid seapead. Kõikjal valitses mustus, rippusid ämblikuvõrgud ning näha oli rottide tegevuse jälgi."

Tallinna tervisekaitsetalituse Harjumaa osakonna juhataja Kai Raska väitel ei kannata Nõmme turu hügieenitingimused mingit kriitikat. Ka ei täideta seal kergesti riknevate kaupade säilitustingimusi.

Vakra sõnul ei ole turu rentnik, äriühing NT Kaubandus, suuteline oma kohustusi täitma ning tõenäoliselt ei soovigi ta seda teha.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757