Autor: Kaubandus.ee • 22. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna volikogu keelas 1. augustist õhtuse alkoholimüügi

Tallinnas on alates 1. augustist alkoholjookide jaemüük keelatud linnavolikogu määruse kohaselt kella kaheksast õhtul kuni kaheksani hommikul.

Alkoholiseaduse kohaselt võib kohaliku omavalitsuse volikogu kehtestada oma haldusterritooriumil kitsendusi ja piiranguid alkoholjookide jaemüügi sortimendile, müügikohtadele ja -vormidele ning kauplemise ajale, teatas Tallinna volikogu. Eelnõu esitamisel lähtus linnavalitsus politsei andmetest, mis näitavad alkoholijoobes toimepandud õigusrikkumiste arvu suurenemist ning annavad märku liiga liberaalsest alkoholipoliitikast Eestis, märkis abilinnapea Jaanus Mutli. Ta lisas, et Harjumaal on kolm omavalitsust juba kehtestanud täiendavaid alkoholimüügi piiranguid. Samas tõdes Mutli kaupmeeste vastuseisu piirangutele.

Volikogu vastse aseesimehe Tarmo Lausingu sõnul ei ole rahva tervis ja väikese grupi ettevõtjate saamata jääv kasum võrreldavad väärtused. ”Inimeste tervis ei ole see, mille arvelt nad peaksid kasumit teenima,” ütles Lausing. ”Pealegi on arvamusuuringud näidanud, et alkoholimüügi piiramist toetab ligi kolm neljandikku Eesti elanikest.”

Arvestades avalikkuse tugevat survet piirata alkoholjookide kättesaadavust ja mais 2004 korraldatud rahvaküsitluse tulemuste põhjal piiras linnavolikogu 29. juunil 2004 alkoholiga kauplemist, keelates müügi kella 23-st kella 8-ni. 1. augustist algab müügipaus kolm tundi varem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757