Kaubandus.ee  • 28. juuni 2007
Jaga lugu:

Viljandi firma püüdis Suuvee nimega viinaaktsiisist pääseda

Tallinna sadama piirkonna populaarsetesse alkoholipoodidesse tuli paar kuud tagasi müügile kummaline uudistoode - pooleliitrises pudelis Suuvesi.

Selle alkoholisisaldus oli 40 protsenti nagu tavalisel viinal. Ka keemiline analüüs kinnitas, et tegemist oli vee ja toidupiirituse seguga. Kui aga tavaline viinapudel maksab 50-60 krooni, siis Suuvesi oli poole odavam, makstes vaid 29 krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

Praegu uurib Suuvee tegemist maksu- ja tolliamet, sest ainuüksi aktsiisina võtab riik pooleliitrise viinapudeli eest 30 krooni ja 60 senti.

Alkoholi suurtootja Liviko juht Janek Kalvi oli ultrasoodsast "uudistootest" kuuldes ebameeldivalt üllatunud. "Pärast kange alkoholi maksumärkide seaduse rakendumist otsib illegaalne turg igal võimalikul moel väljundit, kuidas aktsiisiseadusest mööda hiilida. See on üks parimaid näiteid. Sellise "Suuvee" peale poleks tulnudki!" ütles Kalvi.

Suuvee tootja on osaühing Goldoil, mis äriregistri andmeil on Viljandis tegutsev 40 000kroonise osakapitaliga ettevõte. Selle ainsaks juhatuse liikmeks on avalikkusele tundmatu 36aastane Vitali Slavinski. Ekspressi väitel on Suuvee tootmisega kaudselt seotud ka alkoholitootja Liiwi Heliis. Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri aga eitas joogi tootmist.

Praegu on Suuvesi müügilt ära korjatud.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt