Autor: Kaubandus.ee • 28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi firma püüdis Suuvee nimega viinaaktsiisist pääseda

Tallinna sadama piirkonna populaarsetesse alkoholipoodidesse tuli paar kuud tagasi müügile kummaline uudistoode - pooleliitrises pudelis Suuvesi.

Selle alkoholisisaldus oli 40 protsenti nagu tavalisel viinal. Ka keemiline analüüs kinnitas, et tegemist oli vee ja toidupiirituse seguga. Kui aga tavaline viinapudel maksab 50-60 krooni, siis Suuvesi oli poole odavam, makstes vaid 29 krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

Praegu uurib Suuvee tegemist maksu- ja tolliamet, sest ainuüksi aktsiisina võtab riik pooleliitrise viinapudeli eest 30 krooni ja 60 senti.

Alkoholi suurtootja Liviko juht Janek Kalvi oli ultrasoodsast "uudistootest" kuuldes ebameeldivalt üllatunud. "Pärast kange alkoholi maksumärkide seaduse rakendumist otsib illegaalne turg igal võimalikul moel väljundit, kuidas aktsiisiseadusest mööda hiilida. See on üks parimaid näiteid. Sellise "Suuvee" peale poleks tulnudki!" ütles Kalvi.

Suuvee tootja on osaühing Goldoil, mis äriregistri andmeil on Viljandis tegutsev 40 000kroonise osakapitaliga ettevõte. Selle ainsaks juhatuse liikmeks on avalikkusele tundmatu 36aastane Vitali Slavinski. Ekspressi väitel on Suuvee tootmisega kaudselt seotud ka alkoholitootja Liiwi Heliis. Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri aga eitas joogi tootmist.

Praegu on Suuvesi müügilt ära korjatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757