Autor: Kaubandus.ee • 2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kataloogipood Quelle paneb Eestis lao kinni

Ümberkorralduste tõttu on 1. septembrist Quelle palgalehel 20 laotöötajat vähem, sest ettevõte lõpetab pakkide sorteerimise Eestis.

Quelle Eesti tegevjuhi Mari Rahumägi sõnul tingis koondamise ja lao sulgemise praeguse töökorralduse ebaefektiivsus ning sellest tulenevad pikad tarneajad, kirjutas Äripäev.

"Me investeerime kontsernipoliitikasse, mille nimi on Direct Logistica, sest suhteliselt mõttetu on tänases tööjõupuuduses ja kasvavates palgakuludes üritada, hambad ristis, teha seda, mida teevad Saksamaal masinad tunduvalt odavamalt," selgitas Rahumägi koondamise tagamaid.

Rahumägi kinnitas, et tööta lahkuvad töölised ei jää. Neist kolmteist asuvad tööle Soome postiettevõtte Itella Tallinna laos, mis on Quelle koostööpartner ning töötleb postimüügifirma tagastusi.

Ülejäänud seitsme jaoks on ettevõte välja otsinud tööpakkumisi, mille vahel saavad töötajad ise valida.

Quelle tellimusi hakatakse edaspidi komplekteerima Saksamaal ja Tšehhis, mis peaks Rahumägi kinnitusel tagama klientide parema teenindamise ja vähendama pakkide tarneaega. Rahumägi sõnul on firma oma logistikas tegemas muidki muudatusi.

"Me vaatame, mida me omalt poolt saame teha kohaliku riigisisese edasiveoga, sest ma ei ole päris rahul sellega, kui Eestis pakid pärast meie käest edasiandmist nädal aega seisavad," viitas ta rahuolematusele Eesti Posti aeglase teenusega. Eelmisel nädalal kinnitas Eesti Post, et on töökäte nappuse tõttu hädas ning ettevõte ei suuda pakkide edasitoimetamisel kinni pidada ka enda seatud tähtaegadest. "Kuna mõned ettevõtted on meil siin monopoolses seisus, siis paraku ma seal väga palju kaasa rääkida ei saa ja tuleb otsida muid lahendusi," märkis Rahumägi.

Eelmise nädala alguses istusid koos kõikide Quelle Euroopa sõsarfirmade ja Saksa peakontori juhid ning otsustati maksimaalselt panustada pakkide tarneaja lühendamisse.

Rahumägi tunnistas, et praegu jäädakse selgelt jalgu Soome konkurentidele, kellel on Quelle ees ka logistiline eelis - neid lahutab Eestist vaid 70 kilomeetrit üle mere. Lähitulevikus peaks Quellest tellitud kaup Eestisse jõudma seitsme päevaga. Ka kliendini hakkavad pakid peagi kiiremini jõudma, sest firma hakkab kasutama kulleriteenust.

"Me tahame viia selle samale tasemele, nagu on praegu Saksamaal, kus kuller helistab ette ja tuleb kliendile sobival ajal oma kaarditerminali ja pakiga ukse taha," rääkis Rahumägi. Kullerifirmaga, kes seda teenust pakkuma hakkab, on esimesed testid tehtud. Tulevase koostööpartneri nime ei soovinud Rahumägi veel avalikustada, kuid lubas, et Tallinnas ja Tartus elavad kliendid saavad teenust kasutama hakata juba sügisel ning aasta lõpuks peaksid teenusega kaetud olema kõik Eesti linnad.

Alles 2005. aasta oktoobris avas Quelle Tallinna lähedal Tänassilma tehnopargis uue logistikakeskuse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757