Kaubandus.ee  • 6. august 2007
Jaga lugu:

Dunker jäi Lätis pika ninaga

Eesti juhtiv importalkoholi hulgimüüja Dunkri Kaubanduse AS pidi suu puhtaks pühkima Läti sama valdkonna turuliidri Lioni ostmisest, sest pooled ei jõudnud tehingu maksumuses kokkuleppele.

Lioni ostmine oleks Dunkrile tähendanud aastakäibe kahekordistumist miljardi kroonini, kirjutas Äripäev.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunker leppida kokku madalamas ostusummas. Lätlased ei olnud aga Dunkri Kaubanduse ASi juhi Arvo Kase sõnul nõus müügihinda alandama ja on juba uue kosilase poole pöördunud.

Luhtunud tehingu maksumust osapooled kokkuleppe kohaselt ei avalda, kuid Kase sõnul oleks ostusumma ulatunud üle 150 miljoni krooni.

Kase sõnul juhtisid Lioni kohta analüüsi teinud spetsialistid tähelepanu mitmele puudusele, mille koguväärtus oli umbes 30 protsenti esialgsest pakkumishinnast. "Läbirääkimiste käigus olime valmis piirduma 15protsendilise hinnaalandusega," sõnas Kask.

Lisaks sellele, et Lion on pöördunud läbirääkimisteks uue kosilase poole, keeldub firma Kase väitel Dunkrile tagasi maksmast lepingulist sissemakset, mis moodustab 10 protsenti ostusummast ehk ulatub vähemalt 15-20 miljoni kroonini.

"Oleme otsustanud pöörduda hagiavaldusega kohtusse, et nõuda tagasi lepinguline ettemakse," kinnitas Kask. Ta lisas, et tema arvates oli tehinguga viivitamine ja hinnaalanduse nõudmine põhjendatud ning müüjatel pole õigust ettemaksu kinni hoida.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt