Autor: Kaubandus.ee • 6. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dunker jäi Lätis pika ninaga

Eesti juhtiv importalkoholi hulgimüüja Dunkri Kaubanduse AS pidi suu puhtaks pühkima Läti sama valdkonna turuliidri Lioni ostmisest, sest pooled ei jõudnud tehingu maksumuses kokkuleppele.

Lioni ostmine oleks Dunkrile tähendanud aastakäibe kahekordistumist miljardi kroonini, kirjutas Äripäev.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunker leppida kokku madalamas ostusummas. Lätlased ei olnud aga Dunkri Kaubanduse ASi juhi Arvo Kase sõnul nõus müügihinda alandama ja on juba uue kosilase poole pöördunud.

Luhtunud tehingu maksumust osapooled kokkuleppe kohaselt ei avalda, kuid Kase sõnul oleks ostusumma ulatunud üle 150 miljoni krooni.

Kase sõnul juhtisid Lioni kohta analüüsi teinud spetsialistid tähelepanu mitmele puudusele, mille koguväärtus oli umbes 30 protsenti esialgsest pakkumishinnast. "Läbirääkimiste käigus olime valmis piirduma 15protsendilise hinnaalandusega," sõnas Kask.

Lisaks sellele, et Lion on pöördunud läbirääkimisteks uue kosilase poole, keeldub firma Kase väitel Dunkrile tagasi maksmast lepingulist sissemakset, mis moodustab 10 protsenti ostusummast ehk ulatub vähemalt 15-20 miljoni kroonini.

"Oleme otsustanud pöörduda hagiavaldusega kohtusse, et nõuda tagasi lepinguline ettemakse," kinnitas Kask. Ta lisas, et tema arvates oli tehinguga viivitamine ja hinnaalanduse nõudmine põhjendatud ning müüjatel pole õigust ettemaksu kinni hoida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757