Autor: Kaubandus.ee • 16. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SOKi uus juht: sihiks on areng lähivälismaal

Soome suurima jaekaubanduskontserni SOK uus juhtkond alustab tööd augustis ning uue peadirektori Arto Hiltuneni sõnul arendatakse senisest enam tegevust lähivälismaal, teatas firma.

Hiltunen (49) vahetab välja juulis pensionile siirdunud professor Kari Neilimo.

"Uue organisatsiooni põhieesmärgiks on kasvatada kontserni erinevate tegevusharude vahelist sünergiat ning muutuda veelgi kliendikesksemaks. Koondasime äriüksused ühtse juhtimise alla sihiga arendada senisest enam oma tegevust ka lähivälismaal," sõnas Hiltunen.

Hiltunen on lõpetanud Helsingi Kaubanduskõrgkooli ökonomisti erialal. S-Grupis on ta töötanud alates 1980. aastast mitmetel juhtivatel ametikohtadel. Alates 2004. aastast kuni viimase ajani töötas Hiltunen Helsingi Osuuskauppa Elanto tegevdirektorina. Hiltunen on olnud SOK nõukogu ja juhatuse liige. Lisaks SOK kontsernile on ta kaasatud mitmete teiste äriühingute ja -organisatsioonide tegevusse, Hiltunen on Helsingi piirkonna kaubanduskoja esimees ning kuulub kindlustusseltsi Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen juhatusse.

Soome tarbijateühistuid koondava S-Grupi keskses organisatsioonis, SOK-is alustab koos uue peadirektoriga ka uus juhtkond. Kontserni viieliikmelise juhtrühma ülesandeks on toetada peadirektorit SOK ja kogu S-Grupi strateegilisel juhtimisel.

SOK äritegevuse eest vastutab Antti Sippola (51). S-Grupi jaekaubanduskettide juhtimine ja hanketegevus on koondatud üheks tervikuks, mida juhib Risto Pyykönen (56). Haldustegevuste eest vastutab Jari Annala (42), kes oli varem SOK finantsjuht. Arendustegevuse eest vastutab Harri Miettinen (45). Kommunikatsioonidirektorina jätkab Suso Kolesnik (45), kes vastutab S-Grupi kommunikatsioonitegevuste ja väljaannete eest.

SOKi tütarettevõtted Eestis on Prisma Peremarketid ja Sokos Hotel Viru. SOK annab Eestis tööd 979 inimesele. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb SOK ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700