Autor: Kaubandus.ee • 14. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti või muutus defitsiidiks

Viimastel nädalatel ei ole paljudes poodides enam Eesti võid müüdud, sest koor, millest võid teha, viiakse välismaale, kus selle eest rohkem raha saadakse, kirjutas Postimees.

Tallinna Kristiine Prisma juht Margus Musthallik ütles, et Eesti võiga on tõesti kitsas käes. "Isegi ostjatelt on tulnud selle kohta tagasisidet," tõdes Musthallik.

Rakvere Piim, mille tooted kannavad Farmi kaubamärki, ei ole juba mitu nädalat võid tootnud. "Peamine põhjus on selles, et koor, mis enne võiks tehti, saadetakse nüüd autotsisternis lahtise kaubana välismaale, sest seal on hind väga hea," selgitas Rakvere Piima juhataja Jaanus Vihand või kadumise tagamaid.

Teine võinappuse põhjus on Vihandi sõnul toorpiima madal rasvasus: kui piima kooritakse, ei saada piisavalt koort.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757