Autor: Kaubandus.ee • 17. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino investeerib uutesse jäätiseliinidesse 15 miljonit

Baltimaade juhtiv jäätisetootja Balbiino ostab kolm uut täisautomaatset jäätiseliini, mille maksumuseks kujuneb 15 miljonit krooni.

Uute liinidega loodetakse suurendada Balbiino tootmisvõimsust 35% ning ühtlasi asuda valmistama uusi tootegruppe.

Balbiino juhataja Riho Niilsi sõnul on plaanis kasvatada tootmisvõimsust 2008. aastaks vähemalt kolmandiku võrra. "Investeeringute põhisuund on tõsta tehase automatiseerimise taset. Mida rohkem tööd teevad ära masinad, seda efektiivsemaks tootmine muutub. Ühtlasi garanteerib automatiseerimine meie toodete kõrgtasemel kvaliteedi. Balbiino tahab omada 5 aasta pärast Baltimaades 20% turuosa, mis eeldab mitmekülgset tootmisvõimsust. Usume, et kolm uut võimast liini aitavad meil seda saavutada," ütles Balbiino juhataja.

Balbiino turundusjuht Teet Anier selgitas, et uute tootmisliinidega saab ettevõte suuremad võimalused erinevate toodete valmistamisel, nagu näiteks jäätis Trull, mida siiani on toodetud Lätis.

"Liin teeb ära kogu töö kuni pakendite kaanetamiseni, liini juures töötab üks inimene," ütles Anier ning lisas, et kuna nõudlus on viimastel aastatel ka ekspordi suunal oluliselt kasvanud, loodab ettevõte uutele liinidele hea ja piisava rakenduse leida. Kindlasti tahetakse nendega parandada ka Balbiino kasumlikkust.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiinol on tütarfirma Margota, on turuosa 10%. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule. Ettevõte omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaati BRC.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757