Autor: Kaubandus.ee • 19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusepp: sellega tuleb elada, et palgad kasvavad

Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp ütles Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008, et nemad ootavad tuleval aastal jaekaubanduse sektoris 15%st palgakasvu.

"15% palgakasv eeldab aga 10st käibe kasvu," möönis ta ning lisas: "Sellega tuleks elada, et palgad kasvavad ja palgavahed erinevate ametite vahel ühtlustuvad".

Puusepp märkis, et jaemüügi osa SKP-st oli 2000. aastal 18,5% ja 2006. aastal 21,5%. "Kasv on olnud päris võimas, kuid näiteks Saksamaal ja Taanis on see näitaja 16-17%, Rootsis 18%, Lätis 31% ja USAs 29%. Euroopa keskmine 19%," lisas ta

Samuti märkis Puusepp, et tarbimine on emotsionaalne ja elatakse tihti homse arvel ning kui endal ei ole, siis pank ikka annab. Palju laenuraha muutub palgaks ja voolab tarbimisse. Üha suurenev on on inimestel hetketarbimine. "Kaupmeestele on muidugi väga positiivne, kui inimesed palju tarbivad," möönis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700