Autor: Kaubandus.ee • 9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teder sai miljardeid Vene O'Key poeketi müügist

Suurärimees Hillar Teder müüs oma osaluse Venemaa ühes võimsamas kauplusteketis O'Key, mis omab Peterburis 11 hüpermarketit ja kavatseb laineda üle kogu suurriigi, eestlane võis teenida müügist 1,7-2 miljardit krooni, kirjutab Eesti Ekspress.

Teder ei soostunud nimetama tehingu hinda. Ta ütles, et tegemist polnud mitte niivõrd osaluse müügi, kui firma jagunemisega. Ta ei lükanud ümber, et tehingu väärtus võis olla 150-180 miljonit dollarit. Tegemist on idanaabrite saja suurema erafirma sekka kuuluva ettevõttega.

Poekett teatab oma veebiküljel, et tema osanikeks on Luksemburgi kompanii Dorinda Holding kaudu kolm venelast — Dmitri Troitskii, Boriss Voltšek ja Dmitri Koržev. Tederi nime peremeeste seas enam ei ole.

Vene ärileht Kommersant kajastas müügiuudist möödunud nädalal pealkirja all "O'Key vabanes aktsendist. Eesti miljardär Hillar Teder väljus keti omanike koosseisust". Firmas FIM Securities töötav analüütik Maria Davõdova ütles ajalehele, et O´Key koguväärtus on 750-850 miljonit dollarit, millest Tederi osa moodustas 150-180 miljonit dollarit.

Teder kinnitas Ekspressile müüki, kuid ütles, et see pole enam uudis, sest tehing toimus juba mullu sügisel. Siis tehti otsus, et tema Vene partneritele jääb Venemaa, Tederi mängumaaks saab Ukraina. "Olen sellest asjast toimetanud Ukrainas," märkis ta koha pealt antud telefoniusutluses.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700