Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson investeerib online-mängudesse pea 30 miljonit

Allan Martinsoni riskikapitalifond Martinson Trigon investeerib 1,75 miljonit eurot ehk 27,4 miljonit krooni Soome online-mängude firmasse Apaja Online Entertainment.

Investeeritud kapitali kasutakse ettevõtte laiendamiseks ja mänguplatformi arenduseks, teatas ettevõte.

"Meile meeldis Apaja kontseptsioon, kus on ühendatud mängud (nn casual games), virtuaalmaailmad ja sotsiaalvõrgustiku elemendid. Lisaks on ettevõttel väga tugev tiim," ütles Allan Martinson.

Apaja arendab ja opereerib online-mängude keskkonda Playray, mis tänaseks töötab kümnes Euroopa riigis. Soomes on Playray tuntud Aapeli nime all ning see on soome noorte hulgas tuntuselt teine internetibränd pärast Google'it.

Teistes riikides kasutatakse Playray kaubamärki ning Eesti sait www.playray.ee avati kuu aega tagasi. Kokku külastab Playray veebikeskkondi 1,4 miljonit inimest kuus.

Martinson Trigon on 2005. aastal asutatud riskikapitalifirma, mis teeb investeeringuid arenevate turgude interneti-, meedia-, IT-teenuste ja tarkvaratehnoloogia ettevõtetesse. Lisaks Apajale on ta portfellis Vene tarkvarafirmad Reksoft ja Invisible CRM, Leedu IT-firma MicroLink Lietuva, telekanal MTV Baltic, interneti suhtluskeskkondade arendaja Rate Solutions jne.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757