Autor: Kaubandus.ee • 8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi omanikud panid eestlase Läti piimatööstust juhtima

Indrek Rahumaale, Jaak Raidile, Andres Rätsepale ja Toomas Leisile kuuluv piimatoodete tootja Rigas Piensaimneiks nimetas eestlasest Neeme Jõgi uueks juhatuse esimeheks.

Rigas Piensaimnieks on suuruselt kolmas piimatootja Lätis.

Jõgi hakkab asendama Edgars Stelmahersit, kes taandus juhatuse esimehe ja tegevdirektori kohalt poolte vastastikusel kokkuleppel, kirjutas BBN.

Jõgi on juhtinud Eesti suurimat piimatööstust Tere aastatel 1999- 2002 ja on olnud tegevdirektor mitmetes teistes suurtes Eesti ettevõtetes.

Rigas Piensaimnieks loodi 1993 aastal ja ettevõte turustas oma kaupa mitte ainult kohalikul turul vaid ka 28 erinevas riigis üle maailma. Ettevõttes on mitmeid edukaid brände nende hulgas Karums, Zilonitis, Perle, Dzintars, Jungle Pop, Divi gaili ja Fabio.

Rigas Piensaimnieks omanikud on privaatkapitali firma Alta Capital Partners, viimane aga kuulub äriregistri andmetel eestlastele.

Rigas Piensaimnieksi käive aastal 2006 oli 35,6 miljonit eurot.

Neeme Jõgi on varasemalt töötanud 2006- Mikran Invest OÜ juhataja; 2006 (veebr-okt) ASi S-Marten tegevjuht, juhatuse liige; 2005-2006 OÜ Norfolier Baltic juhatuse esimees; -2005 (märts) OÜ Estmilk Productions juhataja; 1999-2005 ASi Tallinna Piimatööstus juhataja; 1997-1999 ASi Silmet (Grupp) juhatuse esimees; 1996-1997 Eesti Koonderakonna peasekretär; 1992-1996 Tallinna Linnavalitsuse liige, abilinnapea, linnaosa vanem; 1990-1992 Tallinna Linna Saue Alevivalitsus, abialevivanem.

Kalevi kommivabriku ja Tere uued omanikud Indrek Rahumaa ja Jaak Raid kontrollivad rohkem kui kuuemiljardilise käibega tööstusettevõtete gruppi.

Indrek Rahumaale, Jaak Raidile, Andres Rätsepale ja Toomas Leisile kuuluvad ettevõtted:

- Luksemburgi asutatud investeerimisfond, mille alla koondatakse kõik Alta firmad.- rõivakontsern Silvano Fashion Grupp- pesufirmadele tekstiili tootev ja arendav ettevõte Desseilles International- Läti piimatööstus Rigas Piensaimnieks- Poola magusatootja Mieszko- magusatootja Kalev- piimatootja Tere- kinnisvaraarendaja AREP- Läti ehitusfirma Latvijas Energoceltnieks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757