Autor: Kaubandus.ee • 19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõis: ma ei saa aru, kuidas linnapea on partei liige

Tallinna visioonikonverentsil diskuteeriti Tallinna linnapea poliitilise kuuluvuse üle ning jõuti üksmeelele, et kuigi erakonda kuuluvusest lõplikult ei pääseta, pole praegune olukord linna arengut soodustav.

„Ma ei saa aru, kuidas linnapea on mingi partei liige, veel vähem juht. Mujal ei ole nii,“ rääkis ettevõtja ja endine Tallinna linnapea Jüri Mõis Helsingi linna eeskujuks tuues Tallinna linnapeast. Tema sõnul trügivad omavalitsused oma ülesandepiiridest välja just liiga suure politiseerituse tõttu.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut on Jüri Mõisa mõttega päri, ning lisab, et liigne politiseeritus ei aita linna arengut edasi. Teisalt jälle ei suhtuks tema niivõrd äärmuslikult linnapea politiseeritusse ning arvab, et tegelikult on tõde kusagil keskel.

Riigikogu liige ja endine Tallinna linnapea Ivi Eenmaa on veendunud, et parteitu linnapea kedagi poliitilisest linnavolikogust ei päästa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757