Autor: Kaubandus.ee • 23. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: kahe tootja ökojahu konkureerima ei mahu

A-Selveri AS ostu- ja turundusdirektor Iivi Saare sõnul peavad nad eelkõige mõtlema tavatarbijale ja ruumipuudusel kahe erineva mahetootja sama ökotoodet nad müüki ei võta.

Erilisi piiranguid ja tingimusi Selver ökokaupadele ei sea. „Samad tingimused nagu teistele kaupadele, sõltub sellest, kuidas kokkuleppele saame. Kuigi tuleb tunnistada, et palju ei pakuta,“ selgitas Saar. Tema sõnul on ökotooted kallimad ja tegu on väga pisikese nišši kaubaga. „Samas, kui klient on valmis rohkem ostma, siis proovime neile vastu tulla, näiteks paljud ostavad mahetooteid terviseprobleemide pärast, et vältida väetisi jne,“ lisas ta.

Kuna 99% inimestest eelistavad tavalisi asju, siis ökotoodetele Selveris erilist rõhku ei panda. „Kui meil on juba valikus ühe tootja mahejahu, siis kahjuks teise kaubamärgi ökojahu me ei võta, aga kui sama tootja pakuks näiteks makarone, mille maheversiooni meil valikus pole, siis kaaluksime toote müüki võtmist. Peame keskenduma tavaliste inimeste soovide täitmisele,“ ütles Saar.

Ökotoodetele Selver eraldi pinda pakkuda ei saa. „Kauplustes on ruum piiratud. Ja kui klient poodi tuleb, otsib ta jahu ikka jahu riiulist ja see eraldi lett võib tähelepanuta jääda," ütles Saar.

Saare sõnul oli hästi minev kaup näiteks öko-tee, kuid see sai otsa ja tootja ei pakkunud uut toodet. „Ei ole oluline, kas tegu on tipptegijaga või Eesti väiketalunikuga, on oluline, et suudetaks tagada pidev varustamine, et klient teab, kust ta oma lemmiktoote saab ja võib alati sellele loota,“ selgitas ta.

Selverites on müügil 60 ökotoodet, millest üks kolmandik on tööstuskaubad ja kaks kolmandikku toidukaubad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757