Autor: Kaubandus.ee • 12. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiine linnaosa kaebas Prisma alkoholimüügiga seotud kohtuotsuse edasi

Kristiine linnaosa valitsus esitas apellatsioonkaebuse Tallinna halduskohtu otsusele Prisma alkoholinõuete rikkumise asjas, teatas linnaosa valitsus.

Kristiine Linnaosa Valitsus leiab, et I astme kohtu otsus on põhjendamatu ja vastuolus seadusega. Otsus alkohoolsete jookide jaemüügiõiguse registreering korduvate rikkumiste eest tühistada oli antud juhul ainuõige ning vajalik, arvestades Prisma poolt toime pandud rikkumiste tõsidust.

Esimese astme kohus pole arvestanud Kristiine linnaosa valitsuse sisuliste põhjenduste ja seisukohtadega. Kohus jättis täielikult analüüsimata ja arvestamata avaliku huvi piirata alkohoolsete jookide kättesaadavust alaealistele.

Kristiine linnaosa valitsus leiab, et situatsioonis, kus alkoholiga seonduvad probleemid ühiskonnas aina süvenevad, tuleb reageerida otsustavalt, et olukorda parandada. Ettevõtjate majanduslike huvide eelistamine ühiskonna heaolule ning turvalisusele ei ole antud kontekstis põhjendatud. Prisma alkoholiloa tühistamine oli antud juhul vähim võimalik samm, mida Kristiine linnaosa valitsus kui piirkonna turvalisuse ja heaolu eest vastutaja, sai teha.

Antud juhtumist alguse saanud ühiskondlik diskussioon ning tagasiside on näidanud ning Kristiine linnaosa valitsust veennud, et alkoholiga kaasnevatesse probleemidesse suhtutakse ühiskonnas aina tõsisemalt ning piirkonnas elavad lapsevanemad ja kooliõpetajad on avaldanud selles osas meile ka suurt toetust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757