Autor: Kaubandus.ee • 15. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõrva linnas valmivad salapärased kohukesed, mida poest osta ei saa

Tõrvas Jõe tänaval toodab Delibalt Production OÜ juba aastajagu MuMa glasuurkohukesi, mida kohalikust kaubandusvõrgust ei leia, ettevõtte esindajad hoiavad madalat profiili ja avalikust tähelepanust meelitatud ei ole.

Ettevõtte esindaja Andrus Mõtuse sõnul on investeeritud palju raha ja enne kui Eesti turul tooteid pakkuda saab, suurt juttu teha ei taheta, kirjutas Valgamaalane. Kuutoodanguks väitis ta 100–120 tonni, mida praegu müüakse Lätis ja Leedus. «Eesti turule on raske siseneda,» rääkis Mõtus. «Turg on suurte kauplusekettide käes ja nemad soosivad suuri tegijaid, kellega meil on raske võistelda.»

«Paraku juhitakse kauplusekette Tallinnast,» andis Mõtus aimu, et inimeste huvi kohalike toodete vastu ei pruugi suurt rolli mängida. «Kauba headust tuleb tõestada suurte müügiettevõtete nõukogude ees.»

Firma toodab traditsioonilisi glasuurkohukesi, milles kasutatakse piimarasva. Mõtuse sõnul muudab taimerasva vältimine toote kallimaks ja konkurentide poolt haavatavamaks.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700