Autor: Kaubandus.ee • 25. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased vahetasid enamusosaluse Bookinghouse'is vähemusosaluste vastu kuue riigi portaalides

Eesti esimene veebireisibüroo Bookinghouse.net viis veebruaris lõpule aktsiavahetustehingu ning ühines Leedu firmaga UAB Interneto Partneris.

Aktsiavahetuse tulemusena tekkis ettevõtete grupp, kellel on ärihuvid ning portaalid kokku kuues riigis. Emaettevõtte (UAB Interneto Partneris) aktsiate kontrollpakk (64,8%) kuulub senisele ainuomanikule Audrius Ramanauskasele, ülejäänud aktsiad kuuluvad endistele Bookinghouse omanikele. Viimastest suurimad OÜ Eggera ning OÜ Prudenor. AS Bookinghouse on nüüd 100% IP tütarettevõte.

Bookinghouse'i juhataja Matti Pruuli sõnul on uus ettevõtte nüüd registreeritud Leedus.

Kas ka praegused aktsionärid ostetakse üle Pruuli öelda ei osanud. "Seda ei saa kunagi prognoosida, kas üks aktsionär teeb teisele üleostu pakkumise, kuid minu teada sellist plaani ette näha ei ole," sõnas Pruuli.

Seni Bookinghouse'i suurim omanik olnud Andres Liinati kinnitusel toimus ettevõtte tegevuse Leetu kolimine puhtalt kuluefektiivsusest tulenevatel põhjustel, mõtekas on äri ajada Leedu ettevõtte kaudu.

Ühinenud ettevõtte tegevjuhi ning aktsiate kontrollpakki omava Audrius Ramanauskase sõnul on reisiteenuste online-turg hästi kiires kasvufaasis ning konkurentsis püsivad vaid ettevõtted, kellel on efektiivsed äriprotsessid ning piisavalt suur klientuur.

Bookinghouse'i suurim omanik oli seni Liinat, väiksemad omanikud Kaido Saarma ja Olari Taal.

UAB Interneto Partneris on Amadeus Leedu andmetel oma portaali www.greitai.lt abil enam kui neljaaastase tegevuse tulemusena saavutanud Leedus märkimisväärse positsiooni 59% turuosaga. Teist aastat tegutsetakse Läti turul portaaliga www.flysiesta.lv. Möödunud aasta lõpul avati portaalid ka Venemaa, Poola ning Ukraina turu tarvis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757