Autor: Kaubandus.ee • 3. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnatõus kasvatas Estoveri kasumit

Juustumüüja Estover teatas, et ettevõtte kasum tõusis 2007. aastal eelmise aasta 0,2 miljonilt kroonilt 25 miljoni kroonini ning käive oli 318 miljonit krooni, kasvades mullusega võrreldes 20%.

„Suutsime kasumit mitmekordistada tänu planeeritud müügitööle ja efektiivsuse tõusule kõikides töölõikudes. Kasumi suurenemisele aitas kaasa ka piimatoodete üldine hinnatõus,“ ütles Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel.

„Estoveri kogumüük oli 2007. aastal 5074 tonni, vähenedes eelmise aastaga võrreldes 23%. Müügi langus on tingitud eeskätt piimatoodete hinnatõusust ja seetõttu vähenenud tarbimisest,“ lisas Kai Rimmel. „Eesti toodangut müüsime kokku 3621 tonni, millest põhilise osa moodustab Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ toodang. Kuna Estover on suurim hallitusjuustude Eestisse tarnija, moodustavad impordist suurima osa erinevad hallitusjuustud.“

„Võid müüsime 2007. aastal 365 tonni, mida on 17% vähem kui eelmisel aastal. Toodetest kasvas naturaaljuustu ja vadakukohupiima ehk ricotta müük, vastavalt 4% ja 9%. Ricotta müük on aasta viimases kvartalis suurenenud võrreldes 2006. aasta sama ajaga pea 40%. Kasv on tänu inimeste kasvanud teadlikkusele ricotta tervislikkusest ning kohupiima tootva Põltsamaa Meierei Juustutööstuse uuele liinile, mis võimaldab toota kaks korda rohkem,“ ütles Kai Rimmel.

„2008. aasta plaanime suurendada käivet ja kasumit 15% ning müüki 20% võrra. Toodetest loodame kasvatada enim, 200% võrra kohupiima müüki. Naturaaljuustude puhul loodame 20%-list müügikasvu,“ ütles Kai Rimmel. „Käesoleval aastal investeerib Estover jätkuvalt laomajandusse, et muuta töö veelgi efektiivsemaks ja kvaliteetsemaks ning seeläbi suurendada ja hoida klientide lojaalsust.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757