Autor: Kaubandus.ee • 11. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ACE Logistics: veokijuhtide streik meid veel ei mõjuta

Logistikafirma ACE Logisticsi juht Maanus Mätliku sõnul ei ole Lõuna-Euroopas toimuv veokijuhtide streik ettevõtet senini mõjutanud, kuid kui streik peaks jätkuma, võivad tellijad kannatada.

„Kui streik peaks jätkuma, võivad kannatada eelkõige need tellijad kes on tellinud hooajakaupa,“ sõnas Mätlik.

Mehe sõnul mõjutab veokijuhtide streik ka ACE Logisticut hetkel veel siiski minimaalselt. Teadaolevalt ei ole ükski saadetisega auto streiki kinni jäänud.

„Meile mõjub streik force majeure’ina. Veokijuhid on ka enne streikinud, kuid mitte pikaajaliselt. Kui streik suuremaid mõõtmeid ei võta, puudutab see eelkõige antud piirkonda, kui aga streik peaks suuremaid piire võtma, siis mõjutab see kindlasti ka meid rohkem,“ rääkis juht.

Veokijuhtide streik mõjutab aga eelkõige tellijat, kellel kaup seetõttu plaanitust hiljem kohale jõuab. Logistikaettevõtja sõnul ei jää kellegile kaup streigitõttu saamata, aga kindlasti võib kauba kohalesaabumine mõnevõrra edasi lükkuda.

Kuna vedaja vastutus on piiratud ning tegemist on ettevõtjast olenemata tekkinud olukorraga ehk force majeure’iga, siis ei ole ka klientidel saamata jäänud tulude nõudega kellegi poole pöörduda.

Logistikaettevõte juhi sõnul on nad oma püsikliente Lõuna-Euroopas toimuvast streigist teavitanud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757