Autor: Kaubandus.ee • 13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JTI müüs Tobaccoland Eesti leedulaste firmale

JTI sõlmis lepingu Leedu edasimüügifirmaga Eugesta, kellele JTI müüb oma tütarettevõtte Tobaccoland Eesti.

Täna müüb JT International (JTI) kohaliku edasimüügi- ja logistikafirma Tobaccoland Eesti Eugestale, teatas firma. Leping jõustub 1. juulil.

Aasta tagasi ostis JTI maailma suuruselt viienda tubakafirma Gallaher Plc, kellele kuulus edasimüüja ja logistikafirma Tobaccoland Eesti. Viimane on edukas 38 töötajaga ettevõte, mille 2008. aasta prognoositav käive on 600 miljonit krooni.

JTI on veendunud, et UAB Eugesta juhib edukalt logistika- ja edasimüügiäri. Sellest lähtudes leppisid JTI ja Eugesta kokku, et Tobaccoland Eesti jääb JTI sigarettide ainuedasimüüjaks Eestis ka edaspidi.

Eugesta (www.eugesta.lt) on Baltimaades tuntud edasimüügifirma, olles Leedu ja Läti üks juhtivaid edasimüügi- ja logistikafirmasid.

”JTIga sõlmitud leping tagab sujuva ülemineku ja aitab meil edukalt siseneda Eesti edasimüügi- ja logistikaärisse. Plaanime laiendada nii Tobaccoland Eesti tootevalikut kui suurendada töötajate arvu,” ütles Eugesta peadirektor Kestutis Stabingis.

”Oleme kindlad, et JTI ja Eugesta vahel sõlmitud leping võimaldab mõlemal ettevõttel keskenduda oma põhitegevusele ja tugevdada nii Tobaccoland Eesti kui JTI positsiooni Eesti turul,” ütles JTI Baltimaade peadirektor Roger Lamb.

JTI jätkab oma tegevust Eestis, keskendudes sigarettide (Winston, Camel, Glamour, LD, Rumba, Leek) marketingile ja müügile. JTI turuosa on 28%, olles suuruselt teine tubakafirma siinsel turul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070