Autor: Kaubandus.ee • 19. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku kiidab alkoholiseaduse muutmist

Saku Õlletehas on arvamusel, et alkoholiseaduse muutmine on õige ja õiglane samm. Nimelt arvab ettevõte, et nii väikeses riigis nagu on seda Eesti peaks kehtima ühesugused reeglid ja piirangud. Samuti kriibib Saku hinge fakt, et inimesed koormavad oma ostukorvid pigem kange kui lahja alkoholiga.

Seoses täna riigikogus vastu võetud alkoholiseaduse muutmise seaduse eelnõuga, edastas Saku Õlletehase pressiesindaja Priit Põiklik aripaev.ee toimetusse õlletehase seisukoha.

„Alkoholiseaduse muutmine täna riigikogus on õige ja õiglane samm, sest nii väikeses riigis nagu Eesti peavad ilmselgelt kehtima ühesugused reeglid ja ühesugused piirangud. Uuringud näitavad, et alkoholi liigtarvitamisega ja liig noorte inimeste või liikluses osalejate riski alkoholi tarbida piirangud suurt ei mõjuta. Pigem olid regionaalselt erinevad müügipiirangud mõistlike inimeste kiusamine. Saku pidas kaubandusvõrgus tehtava audioreklaami mõju väga negatiivseks, sest üleskutsed, mis kõlasid kaubanduses juba mitmeid tunde enne kella 20, sundis inimesi ikka üsna kõvasti oma ostukorv alkoholi täis laduma. Ja paraku, neid kohustuslikke varusid täiendati ikka pigem kange alkoholi osas.

Pigem mõjutas kella 20st müügi keelamine neid inimesi, kes just tänu aktiivsele eluviisile käivad poes hilisematel kellaaegadel. Need, kes poes kella 21-22 ajal sisseoste teevad, on ikka aktiivsed tööinimesed, keskealised mehed ja naised, kes ületunde teevad, ka need, kes õhtuti trennis käivad ja lisaks karastusjoogile õhtuks ka ühe kerge õlle tahavad jalgpallimatši kõrvale nautida.

Ja olgem ausad, õlu on ikka jook, mida pigem mõistlikud inimesed tarbivad, sest keeruline on ikka ennast 4,5% humalajoogist täis juua, siis peaks seda ikka pudelite viisi ette võtma. Kella 20ne müügipiirang ei tähendanud aga midagi muud, kui paljude ümberlülitumist kangemale kraamile, sest ega ikka varuks ostad koju külmkappi ikka pigem viina kui õlut.

Saku teeb omalt poolt kõik, et alkoholi kuritarvitamise vastases võitluses ka edaspidi kaasa rääkida, inimeste hoiakuid kujundada ja levitada sõnumeid, mis kutsuvad üles mõistlikule tarbimisele, alaealiste eemalehoidmisele alkoholist ning sellest, et alkohol ja liiklus ei sobi kuidagi kokku.

Sestap on positiivne, et mõistlikum osa poliitikutest mõistsid, et kõik me ei ole purjus lapsed ja et ühesugune kellaajaline müügipiirang kogu Eestis pigem aitab kaasa probleemidaga ka ühtmoodi tegelda ja kogu riiklikku alkoholipoliitikat ühtlustada. Kindlasti peame uudist positiivseks nende omavalitsuste jaoks, kus seni sai alkoholi osta kuni kella 2ni öösel. Usume, et nendes piirkondade rõõmustavad uue seaduse üle ennekõike politseinikud, kiirabitöötajad ja teised öise alkoholi kättesaadavusest tulenevate probleemidega tegelejad“.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757