Autor: Kaubandus.ee • 20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oksjon24 loodab sügiseks konkurentidest vabaneda

Oksjon24 omaniku Riho Pihlakase sõnul on hea, et paljud internetioksjonite korraldajad tulid turule vastu suve. Ta loodab, et mõnel neist läheb juba sügiseks võhm välja.

Aripaev.ee küsis, kui paljudele oksjonikorraldajatele Eestis turgu jätkub. "Näite võite võtta SMS-laenudest. Kui esimene teenusepakkuja tuli turule, oli mõne aja möödudes samalaadseid teenusepakkujaid 15 tükki ja enamus neist on siiani alles," ütles Pihlakas ja meenutas, et neilt taheti oksjonikeskkonna koodi osta.

"Pakuti kuuekohalist numbrit, kuid keeldusime," ütles ta. "Suvepuhkusele läksime, kuna eelmisel suvel oli näha, et inimesed tegelevad suvel rohkem grillimise, päevitamise, ujumise ja muu toavälise tegevusega. Väga hea, et turule on tulnud palju tegijaid just suvel. Eks sügisel ole näha, kes jääb, kes mitte."

Oksjonikeskkonna kriitiliste eduparameetritena nimetas Pihlakas klientide lojaalsust ning usku, et teenusepakkuja ei tõsta kunstlikult hindu. Teisalt võib enampakkumistele põntsu panna ka oksjonisüsteemi tehniline võimekus.

"Turule tulles oli nende (Sendioksjoni - toim) süsteem iga 5 minuti tagant üle koormatud," rääkis Pihlakas konkurendi apsudest. Tema enda sõnul on Oksjon24 töötanud kaks aastat laitmatult ja kõik rünnakud eos hävitanud.

"Meie keskkonda asub tipptasemel IBMi serveris, mida majutab Linxtelecom. Sendioksjon asub aga Zone serveris, kus asub veel 170 erinevat domeeni, ning ei imesta üldse, kui nende süsteem ei toimi.

Nii Sendioksjon kui ka Bidoloo on pidanud rünnakutele alla vanduma, kuna neil puudub tipptasemel ITmeeskond ja keskkonnad asuvad ülekoormatud serverites," selgitas Pihlakas.

Oksjon24 alginvesteeringu suurusest, käibest ja kasumist ei soostunud Pihlakas rääkima. "Keskkonna programmeerimine + server + majutus + auhinnad + reklaam = firma konfidentsiaalne info," edastas ta investeeringute valemi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757