Autor: Kaubandus.ee • 8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma: langetasime hindu juba aasta alguses

Prisma Peremarketi turundusjuhi asetäitja Reigo Rahumäe sõnul langetas kauplustekett hindu enim müüdud toodete seas juba aasta alguses ning seega pole Eesti Panga soovitus kaupmehele midagi uut.

"Prismas on juba aasta alguses toimunud hinnalangus enim müüdud toodete seas. Seega pole Eesti Panga soovitus kaupmehele midagi uut," kommenteeris Rahumäe Eesti Panga soovitust kaupade hindu alandada.

"Kuna Prisma Peremarketi eesmärk on olla soodsaim kauplus, oleme pigem enim müüdud toodetel katteid langetanud. Samas määravad kauba lõpphinna paljuski tootjad ja vahendajad. Kauplus saab küll mõningal määral mõjutada lõpphinda müügikattega, kuid lõviosa toote hinnast moodustab siiski tootjate ja vahendajate pakutav omahind, millega kauplus toote sisse ostab. Tootjate ja vahendajate poolse omahinna määravad omakorda ka transpordikulud, laokulud jne," rääkis ta.

Turundusjuhi kt märkis, et kui hindu pole võimalik alandada, siis tuleks tähelepanu pöörata efektiivsuse tõstmisele. "Kui viimaseid aastaid iseloomustas kiire majanduskasv ja palgatõus, siis tänases olukorras hakkab aina enam kaupmehi pöörama tähelepanu efektiivsusele," märkis ta.

"Teine märksõna alanud aastal on tarbijate senisest suurem keskendumine ostukorvi maksumusele. Tooraine ja kütuse hinna kiire tõus on pannud tootjaid oma toodete hindu kergitama ning kaupmehi pigem oma marginaale vähendama," lisas Rahumäe.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757