Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Kodumaine maheliha jõuab poodi
Täna saab poest esmakordselt osta kodumaist
värsket maheliha. Juuni lõpus tunnustas Veterinaar- ja Toiduamet mahedana OÜ
Märjamaa Lihatööstuse lihalõikuse.
Tänasest on Märjamaa Lihatööstuse mahepõllumajanduslik lihaveise- ja lambaliha müügil Tallinna Kaubamajas ja Ökosahvris, järgmisel nädalal lisandub mitu ökotoitu müüvat poodi Tallinnas ja Tartus, teatas firma. Kui seni on maheliha saanud süüa vaid Kuressaares asuvas restoranis Saaremaa Maheköök, siis nüüd on lootust, et oma menüüsse võtab maheliha ka mõni pealinna restoran.
Märjamaa Lihatööstuse enamusosalus kuulub rohkem kui 70 mahetootjat ühendavale tulundusühistule Eesti Mahe. Varem on Eesti Mahe kaubamärgi all poelettidele jõudnud ökoloogilised teraviljatooted (jahu ja helbed), köögivili, marjad, puuviljad ja munad. Varsti saab osta ka mahedat rapsiõli.
Nii mahepõllumajanduslik tootmine kui ka töötlemine on range järelevalve all. Kõik mahetootjad ja -töötlejad on kantud mahepõllumajanduse registrisse.
Viimaste aastate majandusolukord on olnud keeruline ja muutusterohke. Laomajandustehnikaga tegeleva Agrovaru AS jaoks on hetkel suurimaks väljakutseks käibe hoidmine samal tasemel ning kulude vähendamine müügi- ja tööprotsesside efektiivistamise kaudu. "Kuna klientide nõudlus on vähenenud, peame tegema rohkem tööd, et leida üles need vähesed kliendid," selgitab tegevjuht Jarno Mänd.