Autor: Kaubandus.ee • 24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Egeeni juht: ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks

Egeeni juht Kalev Kask rääkis intervjuus, et ravimifirmade peamine eesmärk on hoida inimesi pidevalt mingi ravimi tarbijana ja ravimeid välja töötades lähtutakse eelkõige põdejate arvust ehk kellele saaks seda pärast müüma hakata.

“Ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks. On vaja ravimit, mida saaks kogu aeg patsiendile müüa, kuni ta saab 80aastaseks,” ütles usutluses Eesti Ekspressile Ameerikas elav Egeeni tegevjuht. Eestlased tunnevad firmat eelkõige Geeni¬varamu endise suurrahastajana.

Kask märgib, et ravimid on kallid, kuid USAs neid ostetakse. “Näiteks HI-viiruse tablett (kuuri hind 65 000 dollarit kuus!) – siin on kõik geid ja raha on, nii et tapab. Keegi ei käi mingite Kaika nõidade või Vigala Sasside juures.”

Kase sõnul ravimitööstus Parkinsoni tõve ravimitega väga ei tegele, sest see tapab USAs “vaid” 500 000 inimest aastas. “Lähed kelleltki selle ravimi jaoks raha küsima, öeldakse: mine ära! Depressiooni põeb 20 miljonit inimest – see on juba midagi!”

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757