Autor: Kaubandus.ee • 29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pandipakend: uued hüvitised tulevad uuel aastal

Kuigi täna hommikul said kaupmehed teada, et 1. augustil hakkavad kehtima Eesti Pandipakendi kinnitatud käitlustasud ja hüvitised panditaarale, selgus tööpäeva lõpuks, et uus kord saab siiski kehtima 1. jaanuaril 2009.

„Eesti Pandipakendi nõukogu kinnitas 1. juulil need käitlusnormid ja hüvitised. Poepidajate ja ka Eesti Kaupmeeste Liidu ettepanekul tegi Eesti Pandipakend oma nõukogule ettepaneku tähtaeg edasi lükata ja nõukogu kinnitas selle,“ ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Peeter Raal aripaev.ee-le veidi pärast tänast nõukogu otsust.

Raal rääkis veel, et Eesti Pandipakend tellis sõltumatu analüüsi, selgitamaks välja põhjendatud kulutused pakendi vastuvõtmisel. Samuti oli analüüsi üks eesmärk aidata välja töötada praegusest efektiivsem mudel.

Eesti Kaupmeeste Liidu argument oli see, et uute määrade kehtestamiseni on liiga vähe aega, mistõttu ei jõua kaupmehed end piisavalt ette valmistada.

Eesti Pandipakendi tegevjuht ütles, et tänasel nõupidamisel oli ka teine suunitlus, tulevikus tahab ettevõte näha rohkem täisautomaatseid taaraautomaate, kus plastik ja alumiinium pressitakse kokku. Ka selle plaani rakendamise üle käivad praegu alles diskussioonid Eesti Pandipakendi, kaupmeeste ja liidu vahel. Põhjus ühest küljest tarbija mugavusees, teisalt transpordikuludes, nentis Raal. Samuti välistaks pressimine igasugused pettused taaraga.

Raal tõdes, et jaemüüjate esindajatega käivad ka hüvitiste määrade üle arutlused ja kui leitakse, et hüvitise määr pole piisav, siis arutlused jätkuvad, kuni jõutakse kompromissile. Samas kinnitas ta, et praeguse seisuga hakkavad 1. jaanuaril 2009 kehtima määrad, mis kinnitati 1. juulil 2008.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700