Autor: Kaubandus.ee • 8. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hesburger: meil müük langenud ei ole

Kiirtoidurestoranide ketis Hesburger on ka sel aastal näha kasvunumbreid, küll mitte nii suuri kui aasta või kaks tagasi, kuid siiski.

„Iseenesest on olukord selline, et need inimesed, kes käivad kogu aeg väljas söömas, on hakanud käima odavamates kohtades, ja need, kes käisid odavamates kohtades, söövad nüüd kodus. Meil müük langenud ei ole,“ rääkis Hesburgeri arendusjuht Toomas Veersalu.

Seega on olukord suhteliselt tasakaalustatud ja mõne võrra on käive ka kasvanud. Burgeriketi arendusdirektori andmetel ei ole müügikasv olnud küll nii suur kui aasta või kaks tagasi, samas ei saa ka kurta.

Veersalu sõnul on mõneti tulemustele kaasa aidanud ka see, et majandus hakkab kriisi minema, mis toob kaasa toorainete hinnalanguse. Praegu seda veel toimunud ei ole, kuid mees usub, et küll see peagi tuleb. Vähemalt viimasel ajal ei ole enam olnud tõusu. Samuti mõjub tegevusele hästi tööjõuturu parem seis. „Töötajaid on rohkem saada ja palgasurve ei ole seega ka nii tugev,“ sõnas ta.

Üldiselt Hesburgeri esindaja firmat kuigi suureks võitjaks majanduslanguses ei pea. Olukord on normaalne. „Aga majandus ei ole ka eriti hullu seisus. Kui peaks tulema 5-6% langus, siis vähenevad kindlasti ka meie tulud,“ märkis Veersalu ja lisas, et sellisesse stsenaariumi ta siiski ei usu.

Et majandust ka omalt poolt veidi turgutada, ostab Hesburger võimalikult palju toorainet kohalikelt tootjatelt. „Anname sellega kohalikele tööd, nemad teenivad sellega raha ja tulevad siis ehk enam ka meile sööma,“ oli Veersalu optimistlik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700