Autor: Kaubandus.ee • 8. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahad suhet lõpetada? 600 krooni, palun

Olgu see kauaaegne elukaaslane, tülikas armuke või ebavajalik alluv: 300-600 krooni eest ütleb Rolf Maasikas sinu eest suhtest lahti.

Maasikas on Autobahni-nimelise osaühingu omanik ja juht. Tükk aega riiulil lesinud ettevõte, mille tegevusaladeks on muu hulgas märgitud autode ost-müük ning transporditeenused, sai endale mõni nädal tagasi uue ülesande - lõpetada teiste inimeste eest suhteid.

"Mulle on jäänud mulje, et sellise asja vastu võiks inimestel huvi olla. Idee tuligi elust enesest," ütles Maasikas, kes oma teenusele ka juba tabava nime välja mõelnud - lahutusabi.

"Jah, üks on olnud, kuigi kodulehekülg on alles nädal üleval olnud," ütles Maasikas, kui uurin, kas keegi temalt tülikat kõnet või veel ebameeldivamat kohaleminekuteenust juba tellinud on. "Ega selleks konkreetset haridust polegi vaja. Pakume ainult teate edastamise teenust. Saab hakkama ja mitte halvasti," vastas ta küsimuse peale, kas tema ja ta kaasa, kes võib vajadusel kaasa lüüa, on ka psühholoogihariduse saanud.

Maasika hinnangul on tegemist teenusega, mida võib vajada nii noor kui vana, mees või naine, kel pole julgust, hakkamist või jõudu asi ise ära lahendada.

"Kujutan ette, et esimesed reaktsioonid on umbes taolised, et kas see on mingi nali või. Usun, et inimesed harjuvad aga selle mõttega ära," arvas mees, kes on valmis ka pillid kokku panema.

Kommentaar

Sirje Grossmann-LootperenõustajaAbielulahutuse plaanist teisele poolele öelda on väga raske ja see ei ole kunagi täiesti kindel otsus.Kõhklused ja kahtlused otsuse õigsusest võivad kesta paar aastat ja ikkagi nõuab see jõu- ja hingevarude koondamist. Loomulikult igasugust teenust võib pakkuda ja tarbijaid leidub ka. Tarkust ja teadmisi peaks teenusepakkujal selles valdkonnas olema. Aga samas võib lahutusest rääkimine sellega, kellest lahku tahetakse minna, saada omavahelise ausa suhtlemise alguseks ja lahutus ei pruugigi järgneda. Võib, aga ei pruugi.Lastega perekonna puhul on selline teenus laste seisukohalt küll väga hoolimatu. Arukas ja vastutustundlik inimene lahkub oma elukaaslasest, mitte ema-isa rollist.

Neli suhte lõpetamise paketti

Pakett 1. Telefonitsi suhte lõpetamine. Lahutusabi esindaja suhtleb inimesega vastavalt teie juhistele.Pakett 2. Isiklik suhte lõpetamine. Esindaja kohtub ja räägib inimesega vastavalt teie juhistele.Pakett 3. Andesta, tule tagasi.Pakett 4. Töötajale tema vallandamisest teatamine või lahkumisavalduse edastamine, muude ebameeldivate sõnumite edastamine.Allikas: Autobahn OÜ

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757