Autor: Kaubandus.ee • 12. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimmel: ekspordi suurendamisest ootame käibekasvu

Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel ütles, et Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juustu ekspordi suurendamisega Venemaale oodatakse eelkõige käibekasvu, kuna piima sisseostuhind on kasvanud.

„Ligikaudu kolm aastat tagasi alustasime eksporti Venemaale,“ ütles Rimmel. Tema sõnul on kolme aasta jooksul olnud eksporditulemus Venemaale ootuspärane. „Eksport pole olnud prioriteet. See on andnud kogemuse lähiturgudel.“

Tegevjuht märkis, et teise Vene kliendiga, jaemüügiketi Lentaga, polnud läbirääkimised rasked. „Hiirte Juust oli juba varem turul ning on seal tuntud,“ lisas ta.

2007. aastal eksporditi Venemaale kokku 150 tonni juustu. Lentale tahetakse selle aasta lõpuks müüa kokku 200 tonni juustu. „Ootame eelkõige käibekasvu, kuna piima sisseostuhind on kasvanud,“ ütles Rimmel ja lisas, et loodetavasti kasvavad käive ja kasum siiski proportsionaalselt.

Rimmeli sõnul on teiste Eesti juustutootjate konkurents Venemaal ainult tervitatav. „Konkurents on alati tervendav, kuid meie tootjad on väiksed, Venemaa aga suur ning ei usu, et meie teed seal ristuvad.“

Estover OÜ kuulub kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustumüügi alal aastast 1992. Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757