Autor: Kaubandus.ee • 23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB kasum kasvas veerandi võrra

ABB Grupi tänavuse aasta kolmandas kvartalis kasvasid kahekohalise numbri võrra nii puhaskasum, müügitulu, kasum enne intresse ja makse kui ka rahavood.

ABB Grupp teatas täna, et ettevõtte puhaskasum kasvas 2007. aasta III kvartali tulemustega võrreldes 26% võrra, 927 miljoni dollarini, rahavood 1,1 miljardi dollarini.

Kolmanda kvartali kasum enne intresse ja makse kasvas võrreldes aasta varasemaga 25%, ulatudes 1,3 miljardi dollarini (15,6 miljardi kroonini), kasumimarginaal tõusis eelmise aastaga võrreldes ligikaudu ühe protsendi võrra. Ettevõtte müügitulu kasvas võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga 22%.

Tellimuste arv energeetikatoodete osas näitas jõulist kasvu kõikides regioonides, enamikul turgudel kasvas ka automaatikatoodete müük. Suurte projektide osas võrreldes aastatagusega edasiminekut ei olnud. Tulenevalt maailmamajanduse ebastabiilsest olukorrast vähenesid osade ABB klientide investeeringud energiainfrastruktuuridesse ja tööstusesse.

„Kolmanda kvartali kaalukad tulemused müügitulu, kasumi ja rahavoogude kasvu osas näitavad suutlikkust edukalt tegutseda kõigis meie ärivaldkondades,“ märkis kontserni tegevdirektor Joe Hogan. „Olen veendunud, et meie pikaajalised sihid aidata klientidel laiendada ja uuendada energeetikavaldkonna infrastruktuure, tõsta tööstustootlikkust ja vähendada keskkonnamõjusid toovad meile jätkuvalt tulu.“

Hogan lisas, et täna on veel vara öelda, kuidas mõjutab praegune segadus finantsturgudel ABB tegevust säiltades siiski positiivse meele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757