Autor: Kaubandus.ee • 8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ML Arvutite juht: tükitööliste sissetulek on vähenenud

ML Arvutid pole pidanud tööaega vähendama ega palku alandama, kuid väiksema mahu tõttu on vähenenud tootmistöötajate sissetulek, ütles firma juht Mait Rahi.

"Tööaega pole me otseselt vähendanud, kuna tootmistöötajatel on niikuinii tükitöö. Kelle sissetulek on seotud tükiarvuga, nendel on vähenenud ka sissetulek," ütles ta.

"Kui hetkel pole töötajal midagi teha, ei pea neist kõik ka kohal olema. See on alati nii olnud, vastavalt sellele, kuidas tööd on," selgitas Rahi. Müügi kahanemisega väheneb ka tootmine, lisas ta.

ML Arvutite töötajate arv vähenes eelmisel aastal enam kui 15 protsendi võrra. "Töötajate arvu langus on toimunud proportsionaalselt kõikides osakondades. Arv on kogu aeg muutunud vastavalt sellele, kuidas töömahtu on," rääkis Rahi. Hetkel on firmas alla 50 töötaja.

2008. aastal langes ML Arvutite müük umbes 20 protsenti, detsembris kahanes jaemüük aasta varasemaga võrreldes 24%. "Olime sellega ka arvestanud, et nii uljalt see asi ei kasva, nagu oli siiani kasvanud," ütles Rahi. "Kui varasematel aastatel on tehtud kiirel ajal ületunde, siis eelmise aasta lõpus neid ei tehtud," lisas ta.

Selle aasta plaanidest Rahi rääkida ei soovinud. "Plaan on hakkama saada, jätkuvalt. Me arvestame ikkagi sellega, et see aasta tuleb võrreldes eelmisega väike langus. Eriti arvestades seda, et 2008 esimene pool oli veel suhteliselt tugev," ütles ta. Praegu ei ole ühtegi head signaali, mis selle numbri peaks tagasi kasvu poole vedama, lisas Rahi.

ML Arvutite käive mullu juunis lõppenud finantsaastal oli 248 miljonit krooni, varasemal perioodil aga 319 miljonit. Ka puhaskasum langes kahe finantsaasta võrdluses ligi kümme korda – 4,6 miljonilt kroonilt poole miljonini.

Alates 2004. aastast kuulub ML Arvutitega samasse gruppi Eesti juhtivaid digikaupade jaemüügikette Enter IT-Market, mis opereerib 14 poodi.

ASi ML Arvutid suuromanik on Aivar Paalberg.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757