Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria: toiduturul tuleb oste ja liitumisi veel

Sel aastal on Eesti toiduturul kindlasti oodata veel mitut suuremat liitumist või ostutehingut, ütles Atria Eesti juhataja Kaido Kaare.

Premia teatas täna, et liidab endaga külmutatud ja jahutatud kalatoodete valmistaja Saaremere Kala ASi, luues nii toiduainete kontserni Premia Foods.

Kaido Kaare sõnul ei välista ta, et muud sel aastal toimuvad liitumised võivad sarnaselt Premia Foodsiga olla tootegruppide ülesed ja tugevdada olemasolevaid kontserne. "Suund on kindlasti suurte kontsernide tekkele – kontsern suudab olla väärikas partner jaekaubandusele ning tegeleda innovaatika ja tootearendusega," selgitas ta.

Kaare sõnul mõjutab tänasest majanduskeskkonnast enam turgu kaupmehe hoiak. "Ja see on suunatud suurtele," lausus ta. "Toidusektoris on pakkujaid ilmselgelt palju ning see ei vasta kaupmehe ootustele," lisas Kaare.

Kaupmees ootab tema sõnul mahtu, kvaliteeti ja tarnekindlust, mida suudavad pakkuda vaid suured. "Väiksematel tootjatel ei jää muud üle kui spetsialiseeruda või siis liituda," kinnitas Kaare.

Tema sõnul tegutseb täna Eestis 120 lihatöötlejat. Kümnendi lõpuks, usun, on nende arv kahaenud vähemalt poole võrra, ütles Kaare.

Atria omandas Valga Lihatööstuse 2005. aasta algul ning Wõro ja Vastse-Kuuste Lihatööstused käesoleva aasta suvel. Kaubamärke Atria, Maks Moorits, Wõro ja Vastse-Kuuste esindav Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis. 2007. aasta tulemuste põhjal ulatus kolme ettevõtte käive kokku 650 miljoni kroonini, kontsern annab tööd 750 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700