Autor: Kaubandus.ee • 23. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: kampaaniatooteid ostetakse kaks korda rohkem

Aastataguse ajaga võrreldes on Rimi kauplustes kampaaniatoodete osakaal kogu müügist pea kahekordistunud.

"Kaupluses ringi liikudes võib märgata, et inimesed uurivad hindu varasemast rohkem," ütles Rimi ja Säästumarketite turundus-ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja. "On näha, et järjest sagedamini valitakse soodushinnaga toode kaubaaluselt ja tavariiulite vahele minnakse kaupa otsima harvem," lisas ta.

Eelmise aasta lõpus Rimi tellimusel TNS Emori poolt läbi viidud kvalitatiivuuringus osalenutest tunnistasid vähesed reaalset vajadust toidukaupade pealt kokku hoida. "Uuringust jäi kõlama mõte, et kokku hoitakse juhuks, kui olukord peaks halvenema," selgitas Mägioja.

Rimi on tarbijakäitumises muudatusi täheldades teinud ümberkorraldusi ka enda turundustegevuses. "Aasta algusest peale oleme hinnakampaaniaid korraldanud varasemast oluliselt sagedamini ja kahtlemata on sellelgi oma osa kampaaniatoodete osakaalu tõusus," märkis ta.

Rimi turundusjuhi sõnul tehti varem sooduspakkumisi igakuiselt ja lisaks mõnedel nädalavahetustel eripakkumisi, kuid nüüd on eripakkumisi pidevalt.

Tänases majandusolukorras peab Mägioja hinnakampaaniate korraldamist ainuvõimalikuks. "Kindlasti võidavad praegu oluliselt rohkem need tootjad, kes soodushindadega kampaaniaid korraldavad. Turunduseelarve pealt kokku hoidmine võib hiljem valusalt kätte lõigata," ütles ta. Rimi ja Säästumarketite tänavune turunduseelarve on tema kinnitusel mullusega võrreldaval tasemel.

Rimi Food Eestis AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Kokku on Rimi Baltic AB-l Balti riikides 234 kauplust, sh 33 hüpermarketit (neist üheksa Eestis), 66 supermarketit (Eestis kaheksa), 134 odavmüügikauplust (neist 57 Säästumarketit Eestis).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700