Autor: Kaubandus.ee • 13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kogemus: iga auto läheb lõpuks kaubaks

Iga auto läheb sellesse hinda, mis ta tegelikult väärt on, ja müüakse lõpuks ikka maha, kommenteeris ASi Saksa Auto liisinguautode osakonna juhataja Aare Steinberg võlgnikelt ära võetud liisinguautode müüki.

„Ei osteta sugugi ainult odavama hinnaklassiga autosid – ostetakse kõiki, ka kallimaid,“ kinnitas Steinberg. „Kui müüki pandud auto on meie platsil mõnda aega seisnud ja müük ei ole õnnestunud, korrigeerib sõiduki omanik auto hinda vastavalt turuolukorrale. Kui müük ikkagi ei õnnestu, võidakse hinda korrigeerida uuesti. Kuni auto ära müüakse ja seepärast saabki öelda, et ostetakse kõiki autosid.“

Steinbergi andmeil on neil praegu müügis üle 700 sõiduki, millest 150 on Saksa Auto enda kasutatud sõidukid. „Kuna müüki võetud kasutatud liisinguautode hulk on viimasel ajal kasvanud, siis klientide paremaks teenindamiseks on Saksa Auto laiendanud kasutatud autode müügipinda ja reorganiseerinud müügiosakonna tööd,“ lausus Steinberg. Tema andmeil müüvad nad igas kuus 100-150 kasutatud autot.

Steinbergi kinnitusel kasvas liisinguautode hulk eelmise aasta lõpus, kuid nüüdseks on olukord stabiliseerunud. „Kõige aktiivsem aeg oli siis, kui meile laekus iga päev mitmeid kaubikuid, millel kirjad „Välisviimistlus“, „Siseviimistlus“, „Torutööd“, „Üldehitustööd“, samuti erinevate kinnisvarafirmade siltidega autosid,“ rääkis Steinberg.

Saksa Auto on kasutatud liisinguautosid müünud alates 2004. aastast ning kasvanud turuliidriks. Saksa Autol on leping liisinguautode müügiks kõikide suuremate pankadega, välja arvatud SEB. SEB Panga kaudu liisitud ja võlgnikelt ära võetud autodega tegeleb E-Autoline kaubamärgi all tegutsev OÜ Autolink.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757