Autor: Kaubandus.ee • 7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostukampaaniate tulemused varasemast tagasihoidlikumad

Aprilli alguses startisid üksteise võidu kevadised ostukampaaniad suuremates kaubamajades, Kaubamaja teatel jäi tulemus eelmise aasta omale 15% alla.

"Numbrid oli sellised, et eelmise aasta tulemustele jäädi alla üle 15 protsendi," ütles Äripäevale Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel. "Rõõmuhõiseteks põhjust pole, aga pole ka põhjust poodi nööri ostma minna," lisas ta.

"Tarbimine on ikkagi vähenenud ja selline asi mõjutab ka säästukampaaniaid," rääkis Parel ning lisas, et parim päev oli esimene päev, kus kaupa müüdi 10 miljoni krooni eest.

Stockmanni direktori Marge Tüüneri sõnul jäi pood tulemustega rahule. "Olime ise natuke pessimistlikumad müügi suhtes, aga läks hästi. Tulemusi ei saa siiski võrrelda eelmise aasta tulemusega, kui tulemused olid väga head," selgitas Tüüner.

Täpseid müüginumbreid Stockmann ei avaldanud.

Kristiine Kaubanduskeskuse turundusjuht Kaidi Laur ütles, et tulemused olid ootuspärased, sest aasta esimeses pooles on ostjad traditsiooniliselt ettevaatlikumad ning seda on näha ka tänavu. Võrreldes sügisese Täismaja kampaaniaga oli kevadine külastatavus 7% väiksem. Samas on tänavu ka mullusest enam sooduskampaaniaid ning külastus jaotub ühtlasemalt.

Pareli sõnul oli populaarseim kaup see, millest reklaamkataloogis klienti teavitati. „Ei tuldud niivõrd ringi vaatama, et mida pakutakse, kuivõrd tuldi konkreetseid asju ostma,“ selgitas ta ning lisas, et müügihitid olid pea iga päev erinevad. Esimesel päeval läksid tema sõnul kõige paremini naiste jalatsid ja kotid ning Ecco lastejalatsid. Ühel teisel päeval seevastu müüdi pea kahe tunniga läbi kataloogis reklaamitud Elisabeth Ardeni meekreem.

Lauri sõnul osteti kõige enam ikkagi rõivaid ja jalatseid, aga ka ka ilutooteid, spordirõivaid ja raamatuid. "Eelmisel aasta oli impulssoste rohkem," tõdes ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757