Autor: Kaubandus.ee • 8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti konkurentsiamet pureb Visa ja MasterCardi

Nii väikesed kui suured Läti kaubandusettevõtted sõdivad miljonilisi kulusid toovate Visa ja MasterCardi teenustasudega, ega soovi pankadele enam 0,5-4% ostusummast loovutada.

Ettevõtjad kaebasid kaardimaksete tasu Läti konkurentsiametisse, vahendas rus.db.lv ajalehte Biznes Baltija.

Kõige rohkem nurinat on kuulda väikeettevõtete seast, kuna väiksemate käivete juures peavad just nemad pankadele kõrgemat protsenti maksma. Mõned kaupmehed peavad plaani kaardimaksetelt kulude katteks 2-3% lisa küsida, nagu see mõnel pool mujal maailmas tavaks on. Samas, kui ostjad hakkavad rohkem sularaha kasutama, võivad pangad kaardimaksete teenustasusid alandada.

Läti kaupmeeste liidu juhi Henrik Danusevitši sõnul peaksid pangad kõigi kaupluste kaardimaksetelt võrdse protsendi küsima, kuna see raha tuleb nii või teisiti ostjate taskust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757