Autor: Kaubandus.ee • 14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi autooksjoni firma tuleb Eesti turule

Praegu vaid üksikuid autosid välismaale müüvatetele liisingufirmadele ja autoplatsidele tekib uus õlekõrs – Eestis kinnitab kanda Rootsi rahvusvahelise autooksjoniportaali KVD esindaja.

Tänavu aasta alguses asutasid eestlased ja soomlased viimaste initsiatiivil osaühing Auxxi, mis hakkab vahendama autosid Rootsi laiahaardelisse oksjoniportaali KVD. Mullu müüdi selle portaali vahendusel näiteks 15 000 Rootsi kasutatud autot.

Auxxi juhatuse liikme Antti Aru sõnul on praegu Eesti firma ainus klient SEB Liising. “Tahame süsteemi lähema kuu aja jooksul õlitatult tööle saada ja siis otsime uusi kliente,” sõnas Aru. Esimene oksjon on peetud ja välisomaniku leidis umbes 30 SEB Liisingu autot. Aru sõnul on oksjonimüük sobilik just liisingfirmadele, kes ei ole väljas kasumi peal. “Hinnasurve on tugev. Seda enam, et Eestis liisingusse tagasi tulevad autod on palju kehvemas seisus kui näiteks Rootsis,” nentis Aru. Suurem osa esimesel oksjonil müüdud autodest liikus Rootsi ja Soome.

Liisingufirmad, kellele surutis on kätte jätnud sadu võlglaste kasutatud autosid, otsivad tikutulega võimalikult suuri rahvusvahelisi partnereid. „Esimene pääsuke on meie koostöös Auxxi ja KVDga kirjas, aga kindlasti otsime veel partnereid. Mida suurema mastaabiga, seda parem,“ rääkis SEB Liisingu juht Indrek Julge. KVD portaali kasutab autode müügiks ka SEB emapank Rootsis.

Pikemalt loe kolmapäevasest Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700