Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Eesti mahetoit on välismaisest tunduvalt odavam
Ida-Euroopa suurima mahetootja, ASi
Saidafarm juhatuse esimees Juhan Särgava sõnul on välismaine mahetoit
tavatoidust kõvasti kallim, kuid kohalik jääb tavalisega enam-vähem samasse
hinnaklassi.
«Eestis on palju väikesi mahetootjaid, aga nende koondamine on pudelikael, millest läbi ei saa,» selgitas Särgava, miks müügil on rohkem just välismaist kraami, kirjutas Õhtuleht.
Mahetootmine iseenesest oluliselt kallim pole, küll on seda aga väiksemate portsjonite töötlemine ja vedamine. Erinevalt Särgavast ütles Võrumaal Rõuge vallas maheköögivilja kasvatav Kaja Kesküla, et mahetootmine on siiski kallim, kuna põhitöö käib käsitsi. Naine kuulub ka tulundusühistusse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik, mis koondab tartlastele kauba otse koju kätte viivaid väiketalusid.
Kujuta ette, et su lemmiknäitleja uus film on just esilinastunud. Sul on võimalus seda vaadata ka kodus, kuid ometi otsustad minna kinno. Või mõtle, miks investeerid kodus suurde 4K telerisse, kui saad Netflixi vaadata ka tahvlis või nutitelefonis? Vastus on tegelikult lihtne: kvaliteet.