Autor: Kaubandus.ee • 27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku investeerib tänavu õlledesse 70 miljonit krooni

Saku Õlletehas investeerib tänavu 70 miljonit krooni uutesse õllepruulimise seadmetesse ja tehnoloogiasse, mis arendab nii õlle kvaliteedi- ja maitseomadusi kui ka pakendit.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul on Saku ambitsioon olla Eesti suurim õlletehas. "Järelikult ei saa me jääda tänases majandusruumis ainult kulusid kokku hoidma ja ootele, kuidas elu areneb või ilma antakse, vaid peame leidma ise uusi võimalusi oma turgu hoida ja arendada,” ütles ta. "Rahvusvaheline Carlsberg usub Eestisse. Omanik on valmis täna Sakku investeerima," lisas Tennilä.

70 miljonit krooni sisaldavad erinevaid investeeringuid suvehooaja jooksul nii tehnoloogiasse kui ka tootesse ja pakendisse. Esimeses järgus alustatakse tänasest kristallfiltreeritud õllede tootmisega uut tüüpi pudelites. Neisse hakatakse villima Saku Originaali ning järk-järgult kõiki teisi Saku nime all pruulitavaid õllesid. Eesmärk on anda võimalus pudelist juua sama maitsega õlut, mis on vaadis.

Tennilä sõnul on eraettevõtluse otsustel oluline roll, kuidas Eesti majandusel minema hakkab. "Meie eesmärk on Eesti õlleturu langus peatada. Uuendustega hoiame tipphooajal tähelepanu kvaliteetmarki õlledel," lisas ta.

Saku Õlletehase peaõllemeistri Enn Kärblase sõnul vähendatakse termilise töötlemise mõju ja õlu on seega kauem aega värske.

Eesti õlleturg moodustas mullu 119 miljonit liitrit, langedes üle-eelmise aastaga võrreldes 7%. Saku Õlletehas omab viimase kaheteist kuu seisuga 44,5% kodumaise õlleturu käibest ning 42,1% kodumaise õlleturu mahust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757