Autor: Kaubandus.ee • 28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder: sügiseks leevendub surve likviidsusele

Baltika käesoleva hooaja üheks eesmärgist on vabastada raha liigsete varude alt ning juba on vähendatud investeeringuid, mis peaks parandama likviidsust, ütles Äripäevale Baltika juht Meelis Milder.

„On olnud paremaid aegu,“ kommenteeris Milder Baltika likviidsust täna saabunud esimese kvartali tulemuste järel. „Käesoleval hooajal on üks kahest peamisest eesmärgist vabastada piisavalt raha eelmisel aastal kasvuplaanide tarvis sisseostetud liigsete varude alt. Loodame sügise alguseks jõuda varudega uuele vajalikule tasemele, siis leevendub ka surve likviidsusele,” selgitas Milder.

Samuti vähendasime käesoleval poolaastal oluliselt investeeringuid uutesse poodidesse, lisas juht ning vastates Äripäeva küsimusele laenude teenindamise võime kohta kinnitas, et pankade tugi on Baltikal olemas ja laenude teenindamisega probleeme ei ole.

Kulude kokkuhoid on teine käimasoleva hooaja suur teema, sõnas juht. “Loodame näha alates teisest kvartalist tänaseks juba tehtud paljude kulukärpeotsuste realiseerumist. Paljud eesmärgid on juba saavutatud, endiselt peame läbirääkimisi rendihindade ja kaubakulu alandamiseks,” ütles Milder.

Aktsia hinna muutusi Milder ei kommenteerinud, kuid lisas üldsõnaliseks jäädes, et huvi ja plaan Baltika aktsia ostmise vastu on tal alati olnud ning vastavalt rahalistele võimalustele ostab ta neid ka edaspidi.

Võrreldavate toodete hindade alandamist Baltika Milderi sõnul põhjendatuks ei pea, küll aga ollakse suurendanud ja suurendatakse tulevikuski odavamate toodete osakaalu pakkumistes. “Käesolevat hooaega moonutavad liigsete varude realiseerimisega seotud tavalisest suuremad allahindlused, mis on keskmise ostuhinna võrreldes eelmise aastaga alla viinud,” lisas ta.

2008. aasta augustis kirjutas aripaev.ee, et Baltika sai hulgimüügitellimused ühelt Euroopa juhtivalt kaubamajade ketilt Peek Cloppenburg, millele hakatakse pakkuma Mosaic brändi naistekollektsiooni. Täna kinnitas Milder, et Mosaic`i sisenemine P C kaubamajade ketti Saksamaal, Austrias ja Šveitsis läheb hästi ning paljudele toodetele ollakse saanud kordustellimusi. Sel aastal läbitakse test-periood, kuid juba praegu on algselt 13lt müügikohalt kasvatud 17ni. “Tänaste tulemuste pealt loodame müügimahtudes läbimurret järgmisel aastal,” lisas Baltika juht.

Moerõivaste müüja Baltika kahjum kasvas esimeses kvartalis üle viie korra 62,54 miljoni kroonini ehk 3,36 kroonini aktsia kohta, teatas ettevõte börsile. Eelmise aasta esimeses kvartalis oli ettevõtte kahjum 11,5 miljonit krooni ehk 0,56 krooni aktsia kohta. Ettevõtte teatel avaldas müügile negatiivset mõju Ukraina, Venemaa, Poola ja Tšehhi valuutade nõrgenemine Eesti krooni suhtes.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757