Autor: Kaubandus.ee • 29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Electrolux vähendab aastaks 2012& energiatarbimist 15%

Electrolux otsustas, et aastaks 2012 tarbivad kõik tema kontorid, tehased ja laod võrreldes mullusega 15% vähem energiat.

Energiakokkuhoid aitab Electroluxi grupil säästa üle 150 miljoni krooni aastas. Lisaks lubab kokkuhoid ennetada üle 70 000 tonni süsihappegaasi tekkimist – sama palju heidavad atmosfääri 30 000 autot ühe aasta jooksul, teatas Electrolux.

"Electroluxil on oma osa võitluses globaalse kliimamuutumise vastu. Saame teha seda samaaegselt kasvatades oma äri ning muutes tootmist efektiivsemaks," ütles Electroluxi president Hans Stråberg. Tootmisprotsessis ning igapäevases kontoritöös energiatarbimise vähendamine, nn roheliste toodete ja energiasäästlike kodumasinate propageerimine on osad Electroluxi kliimamuutumisevastasest strateegiast.

Stråbergi sõnul on efektiivsed ja energiasäästlikud tooted juba ammu saanud Electroluxi jaoks võtmeküsimusteks. "Kaasaegsed Electroluxi külmikud kasutavad 70% vähem energiat kui veel 15 aasta eest," märkis ta. Electroluxi juhi sõnul saab õige suhtumisega saavutada veelgi enam. "Just sellepärast kutsub Electrolux poliitikuid ja valitsusi propageerima ja toetama tarbijate initsiatiivi vana ja üleliia energiat rööviva tarbetehnika vahetada uue ja efektiivsema vastu," rääkis ta.

2008. aasta lõpuks suutis Electrolux alandada energiatarbimist võrreldes 2005. aastaga 14,5%. Juba praegu aitab see säästa 150 miljonit krooni aastas ja ennetab 90 000 tonni süsihappegaasi tekkimist.

Electrolux on maailma suurim kodu- ja väliseadmete tootja, müües igal aastal 150 riigis üle 40 miljoni toote.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757