Autor: Kaubandus.ee • 12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriisiuudsus: vein kolib õllepurki

Veiniesteetide õuduseks tahab maailma plekist joogipurkide turuliider Rexam tõusvas joones avamisrõngaga alumiiniumpurki pakendada veini, tutvustades uutele turgudele sisenemiseks oma plaane täna alanud Londoni veinimessil.

Vaid korgipuust korgiga pudeleid tunnustavate prantslaste meelehärmiks on asja initsiaator, ettevõtte tegevjuht Leslie Van de Walle ka ise prantslane, kirjutas pühapäeval Financial Times.

Asja põhjused on ratsionaalsed, Londoni börsil noteeritud Rexam on langusajal samuti kannatada saanud, eriti Ameerikas. Purgivein on üks leevenduseks pakutud lahendustest. Kogu ettevõtte äri sõltub suuresti Coca-Cola ja teiste suurte joogitootjate käekäigust.

Plekkpurgis vein on plaanitud massiliselt turule tuua kõigepealt Ameerikas, siis aga ka Euroopa lootusrikkamatel turgudel. Eelmisel aastal tarnis ettevõte veinitootjatele 33 mln purki, mis seni on kogu tööstuses kaduvväike osa.

Ettevõtte senist pikaajalist kasvu on taganud peamiselt õlu ja traditsioonilised karastusjoogid. Uuemal ajal on üha enam purgikaubast alkoholiga kokteilid, mille leebelt mõnus maitse on kurjade keelte sõnul mõeldud laste jooma õpetamiseks, spordi- ja energiajoogid jms., nüüd on päevakorral vein.

Harituna näida sooviv veinisõber keeratava korgiga suletud pudelis või papist pakis jooki ei osta, saades nüüd uue koleda valiku plekkpurgi näol. Rexam on suuteline pakkuma eri mõõdus, disainiga ja ka poole joomaaja pealt suletavaid joogipurke.

Ajaleht kirjeldas üht ettevõtte tehast USAs, mille tootmisvõimsus on kuni 1700 purki minutis, suurim kuukogus 133,6 mln tükki ja suurim klient Coca-Cola asub kõrvalkrundil, kuhu piltlikult läbi augu seinas läheb valmistoodangu konveier.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757