Autor: Kaubandus.ee • 1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: langetasime hindu 30% vaid Leedus

Rimi Eesti Foodi turundusjuhi Evelin Mägioja sõnul puudutab möödunud neljapäeval aset leidnud kuni 30% suurune hinnalangus vaid Leedu Rimisid.

Uudis 4000 toote hindade langetamisest 2-30% ulatuses puudutab Leedut, vastas Mägioja Äripäeva küsimusele, kas midagi sarnast toimub ka Eestis. "Eestis ei ole Rimil ja Säästumarketil hetkel plaanis sellist suuremat ühekordset hindade korrigeerimist, ent samas jälgime hindu igapäevaselt ja kohendame neid vastavalt turul toimuvatele muudatustele," selgitas Mägioja.

"Säästumarketi puhul on eesmärgiks olla turul hinnaliider. Jälgime toimuvaid hinnamuutusi ja vajadusel oleme valmis kliendile parima hinna pakkumiseks müüma mõnda toodet ka kasumit teenimata," ütles ta.

Mägioja sõnas, et Leedu hindade langetamisel on oma osa sealsel jätkuval hinnatõusul. AC Nielseni andmetel langesid Eestis mais toidukaupade ja mittealkohoolsetel jookide hinnad 3,6% võrreldes aasta taguse ajaga, samal ajal kui Leedus tõusid hinnad 3% ja Lätis 5,1%.

Lõunanaabrid ostsid pesupulbrit vaid soodusmüügilt

"Leedu Rimi tegevjuhi Tony Holmbergi sõnul on nad märganud viimasel ajal muutusi inimeste toidukorvis. Võimalusel lükatakse edasi pesupulbri, tualettpaberi, mähkmete ja teiste esmatarbekaupade ostu ja ostetakse neid kaupu vaid kampaaniate ajal," vahendas Mägioja.

"Johtuvalt võttis Rimi Leedu vastu otsuse nende toodete hindu püsivalt langetada, et inimesed ei peaks vaid soodusmüükidel neid kaupu kokku ostmas käima ning selle kaudu püütakse hoogustada üldist tarbimist igapäevasel tasemel," lisas turundusjuht.

"Eesti turul on hinnakonkurents erinevate jaemüüjate vahel väga tugev ja hinnad on langenud järk-järgult juba 2008 aasta algusest. Tunnistust hinnalangusest annavad erinevad hinnauuringud ja ka statistikaameti andmed," sõnas Mägioja.

Poodide lahtioleku kellaajad muutusid tsentraalselt ainult Rimi Eesti kauplustel. Säästumarketite lahtiolekuajad muutusid samas iga kaupluse külastatavuse järgi. Lätis ja Leedus on Rimi poodide lahtiolekut samuti kohendatud, kuid seda on tehtud vaid üksikute kaupluste puhul.

Konkurent: hinnad olid ülikõrgeks aetud

Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen kommenteeris Leedu Rimi hinnalangetust: "Taolised allahindlused eeldavad väga suuri juurdehindlusi, millest me Eesti jaekaubanduse puhul rääkida ei saa. Arvestades lisaks ka seda, et Eesti suured jaekauplused on teatanud suurtest kahjumitest selle aasta esimeses kvartalis, pean taolisi hinnalangetusi Eesti turul vähetõenäoliseks."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757