Autor: Kaubandus.ee • 3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi keti omatoodete müük kasvas aastaga 35%

Mais müüsid Rimid ja Säästumarketid omatooteid 10% ulatuses, aastaga on Rimi keti omatoodete tarbimine kasvanud ligi 35%, avaldas Rimi Eesti Food.

Kokku on Rimi valikus 150 Rimi kaubamärgi all müüdavat toodet ja 230 eri kaubamärkide all spetsiaalselt Rimi Balticu jaoks valmistatavat toodet. "Kui meil moodustab omatoodete müük ca 10%, siis Briti päritolu maailma juhtiva jaeketi Tesco omatoodete müügi osakaal on kuskil 50% ringis, mis näitab, et Eestis jaekettidel arenguvõimalusi jätkub," kommenteeris Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Rimi nime kandvad omatooted on tema sõnul mõeldud võistlema tootegrupi liiderbrändiga, millest ollakse hinna poolest keskmiselt 20% soodsamad. "Kokkuvõttes pakume lihtsalt odavama raha eest sama kvaliteeti kui tootegrupi liiderbrändil," selgitas ta.

Need tooted toodetakse tihti samas kohas, samast toorainest ja samadel valmistusmeetoditega, ent kuna turundusele ja turustamisele kulub omatoodete puhul vähem raha, saabki neid Mägioja sõnul klientidele soodsamalt pakkuda.

AC Nielseni poolt aprillis läbi viidud küsitluses osalenutest oli 17% ostnud viimase nelja nädala jooksul Rimi kaubamärgi all müüdavaid tooteid ja 22% vastanutest Rimi Eesti Food jaoks spetsiaalselt valmistatavaid teiste kaubamärkide all müüdavaid tooteid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070