Autor: Kaubandus.ee • 10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedulastele läinud Tobaccoland rabeles kahjumis

Mullu Leedu kapitalile kuuluva edasimüügi- ja logistikafirma Eugesta omandisse läinud Tobaccoland Eesti vajus muutustele vaatamata ligi kümne miljoni kroonisesse kahjumisse.

Eugesta Eesti teenis mullu 604,2 miljoni kroonise müügitulu juures 9,7 miljonit krooni kahjumit. 2007. aasta tulemiks oli 558,8 miljonit käivet ja 2,5 miljonit kasumit.

Eelmise aasta 13. juunil sõlmis JTI oma tütarfirma Tobaccolandi aktsiate ostu-müügilepingu, millega Leedu ja Läti juhtiv logistikafirma kinnitas kanna Eesti turule. Pärast seda laiendas täna Eugesta Eesti nime kandev Tobaccoland sortimenti, lisades JTI tubakatoodetele, tikkudele-välgumihklitele, patareidele ja kõnekaartidele Wrigley nätsud, Bella hügieenitooted ning laia valiku Unileveri kaupa.

Tubakaaktsiisi tõus möödunud aasta 1. jaanuaril ja 1. juulil vähendas oluliselt tubakatoodete müügimahte ja rentaabluse kasvatamine oli Eugesta Eestile suureks väljakutseks, märkis firma juhatus majandusaasta aruandes.

Kuna tubakatoodete maksumärkide kujundus muutus, pidi Eugesta turult tagasi võtma märkimisväärse koguse kaupa. Vastavalt seadusele tuli see hävitada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757