Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumägi: Quelle Eestit saneerimine Saksamaal ei puuduta

Quelle Eestit saneerimine üldse ei puuduta, kuna meie omanikettevõte on Quelle International, mis on registreeritud Londonis. Meie tegevus jätkub igapäevaselt, sõnas Eesti Quelle juht Mari Rahumägi.

"Quelle omanik ehk Arcandor palus 10. juunil plaanilist saneerimist," selgitas Rahumägi. Ta rõhutas, et tegemist pole pankrotiga, vaid tegemist on saneerimisega.

"Quelle Eestit see üldse ei puuduta, kuna Quelle Eesti omanikettevõte on Quelle International, mis on registreeritud Londonis. Meie tegevus jätkub igapäevaselt – toimub nii tellimuste vastuvõtmine, pakkide saatmine kui ka kõik muu," sõnas ta.

Rahumägi selgitas, et Quelle International ja Arcandor on samasse kontserni kuuluvad ettevõtted. "Kontserni kolm ettevõtet Primondo GmbH, Quelle GmbH ehk Saksamaa ettevõte ja Karstadti kaubamajad taotlevad plaanilist saneerimist. Seda pole veel teada, kas pärast saneerimist jätkata kolme suurettevõttega Quelle, Karstadti kaubamajad ja Thomas Cook Group nagu täna või kuidas kõige mõistlikum edasi majandada on," rääkis Quelle Eesti juht.

"Kuid tõtt öelda tänases valguses uskuda, et 80 aastat kestnud ettevõtte nagu Quelle peaks oma tegevuse lõpetama, see on väga ennatlik. Tänasel turul lõppkokkuvõttes leidub alati raha ja uusi finantseerijaid," möönis Rahumägi.

"Kuid uus investor pole esimese etapi teema, kuna esialgu vaadatakse üle kolme saneerimist palunud ettevõtte kohustused, bilansid ja varad," lisas ta.

"Quelle Eestil läheb täiesti plaanipäraselt, plaanisime sel aastal nullkasumit ja selle me ka saavutame. Mingeid majanduslikke raskusi meil pole, loomulikult on ka meie käive vähenenud nagu kogu jaemüügi käive," ütles Rahumägi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700