Autor: Kaubandus.ee • 8. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suletud restorani UpUp omanik lahkus öösel tagaukse kaudu

Restoran UpUp on suletud ning omanik kolis sealt välja täiesti salaja, kinnitas Meloni Ärikeskust haldava Arco Ärikeskuse juhataja Urmas Lind.

Lind ütles, et Meloni keskuses asunud restoranist UpUp võib rääkida minevikuvormis. "UpUp OÜ omanik Oleg Vaštšenko lahkus öösel ja tagauksest. Rasked ajad näitavad, kes on kes – inimese tegelikku isiksust ja tema sõnade paikapidavust," kommenteeris ta.

"Avastasin esmaspäeva hommikul, et ta on nädalavahetusel täiesti salaja välja kolinud. Telefonile ta ei vasta," ütles Arco Ärikeskuse juhataja.

Eile ütles Oleg Vaštšenko Äripäevale, et kuna ta hetkel Eestis ei viibi, siis ta ei oska kommenteerida, miks kohviku uksel on silt "Suletud". Eelmise nädala alguses kinnitas UpUp'i omanik, et üle miljoni kroonine maksuvõlg plaanitakse tasuda graafiku alusel ning pankrotiohtu neil pole. Pankrotti eitas ta ka eile. "Võib-olla on restoran praegu ajutiselt suletud ning paari nädala pärast võib see taas avatud olla," sõnas Vaštšenko.

Kuuldes Vaštšenko sõnu, ütles Lind, et vabandust, kas ma vargaga hakkan edasi äri ajama. "Loomulikult jäid nad ka meile võlgu," märkis ta. Maksehäireregistri andmetel on tänase seisuga OÜ UpUp maksuvõlg 1 064 914 krooni ning intressivõlg 115 243 krooni.

Arco Ärikeskuse juhataja sõnul oli neil UpUp'iga sõlmitud üüri- ja kommunaalmaksete graafik. "Sellest pidas Vaštšenko ka kinni, aga nüüd tegi ta kannapöörde ja kadus. See vara, mis kohvikusse jäi on arestitud ning talle on väljastatud rendilepingu katkestamise teade."

Lind rääkis kohviku taustast, et selle ehitas reklaamibüroo Lowe Age (nüüd nimega Age McCann - toim.) ja nemad müüsid UpUp'i Vaštšenkole maha umbes aasta tagasi. "Aegade algusest on ta olnud selline murelik klient," tõdes ta. Lind oli siiski kindel, et tema saab oma raha tagasi, viidates üürileandja õigusele müüa UpUp'i varad avalikel enampakkumistel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757