Autor: Kaubandus.ee • 28. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tadžiki president käskis soetada kahe aasta toiduvaru

Tadžikistanis peab iga pere muretsema omale varuks kahe aasta toidumoona, sest selline on riigi presidendi Emomali Rahmoni käsk, vahendas Lenta.

Riigipea põhjendas toiduvarude soetamist ülemaailmse majanduskriisi, looduskatastroofide ja muu sarnasega.

Ametlikel andmetel on Tadžikistan majanduskriisis enam-vähem toime tulnud. Riigi SKP kasvas tänavu esimesel poolaastal möödunud aastaga võrreldes 2,8%, ehkki tööstustoodang langes samal ajal 13,3%. Majanduskasvu põhjendatakse teenuste kasvuga.

Seejuures on Tadžikistan üks neist maailma riikidest, mille SKP kujuneb peamiselt töömigrantide saadetud rahast. Arusaadavalt kasvab tööpuudus kasvab tadžiki töömigrantide seas. Tänavu esimeses kvartalis saatsid nad Venemaalt koju 278 miljonit dollarit aasta varasema 925 miljoni dollari asemel. Seega vähenes nende sissetulek kolm korda.

Tänavu kevadel kannatas Tadžikistan ülemäärase vihmasaju ja üleujutuste all, mis kahjustas põllumajandust, teedevõrku, elamuid ning tööstust. Kogukahjuks hinnati 100 miljonit dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700