Kaubandus.ee  • 30. juuli 2009
Jaga lugu:

Maksimarket sulgeb kõrge rendi tõttu Võrus poe

Võrumaa Tarbijate Ühistu (VTÜ) ütles üles rendilepingud Kagu-Eesti suurima kaubanduskeskuse Kagukeskusega, kuna polnud nõus olemasolevatel tingimustel seal kauplemisega jätkama.

"Saatsime kirja välja ja paneme kinni Kagukeskuse Maksimarketi, sest tänase seisuga pole me suutelised seda kauplust pidama," kinnitas LõunaLehele ühistu juhataja Andres Visnapuu. "Me oleme ikkagi ankurrentnik," märkis ta ja selgitas otsuse tagamaid: "Tuleb pingutada, et ellu jääda ja teha karme otsuseid – ebaefektiivseid asju tuleb sulgeda või ümber muuta."

LõunaLeht uuris Kagukeskuse omanikfirma juhilt Meelis Munskilt, kas viimane laseb oma suurimal kliendil välja kolida või jõutakse kokkuleppele. "Minu lasta neid ei ole, Semuehitus ei saa keelata Kagukeskusest välja kolimist," sõnas Munski ning lisas, et ärakolimine on tarbijate ühistu enda otsus.

Kagu-Eesti suurim kaubanduskeskus valmis Munskile kuuluval ehitus- ja kinnisvarafirmal Semuehitus eelmisel aastal. Semuehituse mullune müügitulu oli 134 miljonit krooni ja kasum 31,9 miljonit. Tänavu märtsis koostatud majandusaasta aruandes prognoositakse selle aasta käibeks 112 miljonit krooni ja kasumiks seitse miljonit.

Semuehitus maksis ainuomanikule Meelis Munskile eelmisel aastal dividende kaks miljonit krooni. Mullusest kasumist peaks tänavu dividende makstama kolm miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasumiks jääb selle järel 56 miljonit krooni.

Meelis Munskist kirjutas Äripäev pikemalt 2006. aasta märtsis ilmunud artiklis.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt